28.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăInternaționalPentagonul continuă programul de rachete nucleare Sentinel

Pentagonul continuă programul de rachete nucleare Sentinel

Pentagonul a anunţat că va menţine programul de rachete nucleare Sentinel, considerându-l „esențial” pentru securitatea naţională a Statelor Unite ale Americii.

În ciuda costurilor mari, programul de rachete nucleare Sentinel va continua și se va dezvolta mai mult, potrivit informațiilor agenției de presă EFE, transmise și de Agerpres. Într-un comunicat de presă, Departamentul Apărării a informat că bugetul de cheltuieli al programului va fi de 140,9 miliarde de dolari, fiind o creștere de 81% faţă de investiţia estimată în 2021. Investiția urmăreşte modernizarea şi crearea unui nou sistem de rachete balistice intercontinentale.

Nu există alternative (…) care să poată îndeplini cerinţele la un cost mai mic.

Departamentul Apărării

Persoana responsabilă cu supravegherea studiului de cost, William LaPlante, a adăugat că, deşi sunt conştiente că este o cheltuială mare, autorităţile din domeniul intelligence „cunosc şi riscurile de a nu moderniza” forţele nucleare americane şi de a „nu aborda ameninţările reale” care sunt se confruntă ţara.

Iustina Rusu
Iustina Rusuhttp://www.romanialibera.ro
Iustina Rusu, născută în iunie 2002, este o tânără jurnalistă și specialistă în comunicare din Iași, România. A absolvit Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Iași și este studentă la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Începând cu 1 iulie 2024, Iustina s-a alăturat echipei România Liberă, unde contribuie cu articole și reportaje săptămânale, precum și cu știri zilnice pe platforma online a publicației. Iustina are experiență în diverse roluri de jurnalism și PR, incluzând poziția de Coordonator PR la Asociația Studenților Jurnaliști din Iași (2023-2024), reporter la Cuzanet (2022-2023) și colaborator la newsletter-ul "Iașul Nostru" (2023-2024). De asemenea, colaborează cu NewsBox începând din octombrie 2023.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă