22.9 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaConsiliul de Securitate al ONU se întrunește după atacul de la Kiev...

Consiliul de Securitate al ONU se întrunește după atacul de la Kiev asupra unui spital de copii

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni marţi. Este vorba despre o întrunire de urgenţă provocată de atacul asupra spitalului de copii din Ucraina.

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni marţi la cererea mai multor ţări, după ce o rachetă a lovit un spital pentru copii din Kiev, potrivit Sky News.

Diplomaţii au spus că Marea Britanie, Franţa, Ecuador, Slovenia şi SUA au cerut o reuniune a consiliului format din 15 membri.

Anterior, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a solicitat convocarea unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU. Solicitarea a apărut în urma atacului aerian de luni. Zeci de drone şi rachete au fost lansate, fiind lovit şi un spital de copii din Kiev.

Preşedintele ucrainean a anunţat că ruşii au lansat luni peste 40 de rachete care au vizat mai multe oraşe şi au deteriorat infrastructura şi clădirile civile. Zeci de persoane au murit în urma atacurilor.

Consiliul de Securitate al ONU condamnă atacurile Rusiei asupra Ucrainei

Consiliul de Securitate al ONU, de vineri (29 decembrie), a condamnat atacurile masive ale Rusiei cu rachete și drone împotriva Ucrainei, după ce Kievul și susținătorii săi au cerut o reuniune urgentă a organismului format din 15 membri pentru a aborda atacurile, potrivit Reuters.

Rusia a atras critici aspre la Consiliul de Securitate al ONU vineri (29 decembrie) pentru lansarea de atacuri masive cu rachete și drone împotriva Ucrainei …după ce Kievul a cerut o întâlnire urgentă pentru a aborda loviturile.

Ei au ucis cel puțin 31 de civili și au rănit alți peste 160 în cele mai mari atacuri aeriene de la începutul războiului, în februarie 2022, potrivit oficialilor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă