24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăCulturăPatriarhul Daniel: "Mântuitorul Iisus Hristos a adus iubire în locul însingurării şi...

Patriarhul Daniel: „Mântuitorul Iisus Hristos a adus iubire în locul însingurării şi lumină în locul întunericului”

Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române a oficiat Slujba de Înviere la Catedrala Patriarhală din București.

Serviciul religios a fost oficiat împreună cu episcopii vicari patriarhali Varlaam Ploieşteanul şi Ieronim Sinaitul.

„Mântuitorul Iisus Hristos, prin Învierea Sa din morţi, nu doar a biruit moartea, ci a biruit şi Iadul ca existenţă însingurată şi izolată şi cu strălucirea sufletului său îndumnezeit a adus iubire în locul însingurării şi lumină în locul întunericului”, a spus Preafericitul Daniel.

Patriarhul României a lansat și un apel pentru încetarea războiului în Ucraina. El i-a îndemnat pe români să continue să-i ajute pe ucrainenii care și-au părăsit căminele, refugiindu-se în România.

„Vă dorim tuturor Sfinte Sărbători cu bucurie şi pace, armonie, ajutor şi să ne ajute Dumnezeu să fie pace în toată lumea şi să înceteze războiul din ţara vecină, din Ucraina, să avem în aceste zile o bunăvoinţă şi să arătăm în continuare ajutor celor care, din cauza războiului, şi-au părăsit ţara şi s-au refugiat în diferite ţări vecine şi la noi, în România, dar care doresc să se întoarcă acasă deîndată ce este posibil”, a îndemnat Patriarhul BOR.

În ziua de 24 aprilie 2022 serbează Paștele creștinii ortodocși, greco – catolici, armeni și din cultele neoprotestante.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă