-0.2 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSportFotbalPartida România - Andorra se joacă fără spectatori. UEFA a decis sancțiuni...

Partida România – Andorra se joacă fără spectatori. UEFA a decis sancțiuni contra României, pentru mesajele politice de la meciul cu Kosovo

UEFA a decis sancțiuni împotriva Federației Române de Fotbal (FRF), în urma comportamentului avut de suporterii români la meciul România – Kosovo.

UEFA a decis ca FRF să plătească o amendă de 52.000 de euro. În plus, la următorul meci pe teren propriu, publicul nu va avea acces pe stadion. Acest meci este România – Andorra, programat la 15 octombrie 2023. Spectatorii nu vor putea intra pe stadion la această partidă.

O derogare de la această regulă se va aplica pentru copiii de până la 14 ani. Copiii vor avea acces în tribună, la meciul România – Andorra, cu condiția să intre în grupuri însoțite de câte un adult.

La meciul România – Kosovo, disputat la 12 septembrie 2023, UEFA a evidențiat următoarele nereguli: afişarea şi scandarea de mesaje politice, comportament rasist al suporterilor, aprinderea de torţe, aruncarea de obiecte pe teren şi blocarea zonelor de acces public. Principala lozincă politică expusă în tribună de un grup de suporteri români a fost “Kosovo e Serbia” (scrisă în limba sârbă). Alături de acest mesaj politic, suporterii români au afișat și un altul, tot cu caracter politic: “Basarabia e România”.

Ca urmare a acestor nereguli, UEFA a decis sancțiuni, inclusiv cele care se vor aplica la meciul România – Andorra. Totuși, rezultatul final al meciului România – Kosovo (2-0) rămâne valabil.

După cum se știe, spre deosebire de alte țări, România nu recunoaște Kosovo drept stat independent. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a reiterat acest punct de vedere, inclusiv în urma meciului de fotbal România – Kosovo.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă