20 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăPoliticăParlamentarii ar trebui să facă și ei control antiterorist, susține un deputat...

Parlamentarii ar trebui să facă și ei control antiterorist, susține un deputat USR

Parlamentarii ar trebui să treacă și ei printr-un control antiterorist la intrarea în Palatul Parlamentului, susține deputatul Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR.

Deputatul USR lansează această propunere în urma incidentului înregistrat, miercuri dimineață, la Palatul Parlamentului.

Deputatul Moșteanu a precizat că, în acest moment, parlamentarii și alți demnitari au dreptul să intre în sediul Parlamentului fără a trece prin filtrul de control împotriva armelor. Alături de parlamentari, sunt exceptați de la control miniștrii și secretarii de stat, a precizat Moșteanu.

În Palatul Parlamentului funcționează mai multe instituții, cu un efectiv total de circa 1800 de angajați. Dintre aceste persoane, mai puțin de 500 sunt parlamentari. Angajații care nu sunt demnitari trebuie să treacă, la intrare, prin filtrul antiterorist.

Femeia care a încercat să intre, miercuri dimineață, în Palatul Parlamentului, având asupra ei patru cartușe, ar fi o angajată a partidului AUR. Cartușele pe care le avea femeia asupra ei ar fi fost deja folosite, deci nu mai prezentau pericol letal.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mihăiță Dohotar, deputat PNL, propunere legislativă pentru întoarcerea în ţară şi integrarea românilor plecaţi în străinătate

Facilităţi fiscale pentru antreprenorii români din străinătate, clase pregătitoare pentru copiii născuţi în afara graniţelor, burse de studiu pentru elevii din diaspora se numără...

Poeta Ana Blandiana a primit Premiul Prinţesa de Asturia pentru Literatură pentru anul 2024

Poeta Ana Blandiana a fost recompensată joi cu Premiul Prinţesa de Asturia pentru Literatură pentru anul 2024, informează EFE, potrivit agerpres.ro. Juriul subliniază că, "prin...

Comisia amendează Mondelēz cu 337,5 milioane EUR pentru restricții comerciale transfrontaliere

Comisia Europeană a amendat Mondelēz International, Inc. (Mondelēz) cu 337,5 milioane EUR pentru obstrucționarea comerțului transfrontalier cu produse din ciocolată, biscuiți și cafea între statele...
Ultima oră
Pe aceeași temă