18.1 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăȘtirile zileiParcuri vandalizate în sectorul 2 din București. Ce măsuri a luat primarul...

Parcuri vandalizate în sectorul 2 din București. Ce măsuri a luat primarul Radu Mihaiu

Primarul sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, susține că a „luat la pas” majoritatea parcurilor din Sectorul 2: mici, mari, inclusiv locuri de joacă, reabilitate în ultimii ani sau mai demult.

„Toate, dar absolut toate au o problemă comună: vandalismul. Vandalismul prin definiție e un comportament violent și distructiv, manifestat gratuit. E un fenomen care apare în toate societățile și niciodată nu o să dispară total. Totuși, la noi e prea mult. Bănci rupte, aparate de joacă măzgălite, garduri îndoite – de toate avem. Deși în fiecare locație avem și pază. Multă pază”, susține Radu Mihaiu.

Acesta a anunțat că în 2021 va expira contractul de pază și că strategia în ceea ce privește siguranța cetățenilor în parcuri va fi schimbată.

„Gata cu nenumăratele puncte de pază aflate la margine, le înlocuim cu echipe mobile și echipe de intervenție. Gata cu costurile exorbitante fără rezultate, le înlocuim cu mai multă monitorizare și o organizare mai eficientă. Gata cu lipsa de responsabilitate, o să avem mecanisme stricte de centralizare a incidentelor. Între timp impunem la sânge obligațiile contractuale curente”, mai susține primarul sectorului 2.

Radu Mihaiu a anunțat că va tăia de la plată fiecare paznic lipsă din post și va impune firmelor costurile de reparație pentru orice e vandalizat în obiectivele protejate de angajații lor.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Analiză: Investițiile străine directe în Europa scad pentru prima dată de la pandemie

Investițiile străine directe (ISD) în Europa au scăzut în 2023 cu 4% față de 2022 și cu 11% comparativ cu nivelul înregistrat în 2019,...

Cod galben de viituri până joi dimineața

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, specialiștii I.N.H.G.A. au instituit Codul galben începând de astăzi, 8...

Ministerul Educaţiei a publicat clasamentul universităţilor din România

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Politehnica din Bucureşti ocupă primele trei locuri în Metarankingul Naţional pe anul 2023 al instituţiilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă