24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPapa Francisc: Cei indiferenți față de săraci îl ofensează pe Dumnezeu

Papa Francisc: Cei indiferenți față de săraci îl ofensează pe Dumnezeu

Papa Francisc crede că cei indiferenți față de săraci îl ofensează pe Dumnezeu, a spus acesta la slujba de Crăciun , și i-a îndemnat pe toți să „privească dincolo de toate luminile și decorațiunile” și să-și amintească de cei mai nevoiași, relatează Reuters.

În cel de-al nouălea Crăciun al pontificatului său, Papa Francisc a celebrat o slujbă solemnă în Bazilica Sfântul Petru pentru aproximativ 2.000 de persoane, participarea fiind limitată de COVID-19 la aproximativ o cincime din dimensiunea din anii de dinaintea pandemiei.

Cu câteva minute înainte de începerea slujbei din Ajunul Crăciunului, Italia a raportat al doilea record zilnic succesiv de cazuri de COVID-19, numărul noilor infecții ajungând la 50.599.

Papa Francisc s-a referit la cei indiferenți față de săraci, amintind că Iisus a venit gol pe lume

Francisc, îmbrăcat în veșminte albe, și-a țesut predica în jurul temei că Iisus s-a născut fără nimic.

„Frați și surori, stând în fața ieslei, contemplăm ceea ce este central, dincolo de toate luminile și decorațiile, care sunt frumoase. Contemplăm copilul”, a spus el la slujba la care au participat peste 200 de cardinali, episcopi și preoți. Toți, în afară de papa, purtau măști.

Francisc, care a împlinit 85 de ani săptămâna trecută, a spus că pruncul Iisus născut în sărăcie ar trebui să le amintească oamenilor că a-i servi pe ceilalți este mai important decât să caute statutul sau vizibilitatea socială sau să petreacă o viață întreagă în căutarea succesului.

„În această noapte a iubirii, să avem o singură teamă: aceea de a ofensa iubirea lui Dumnezeu, de a-l răni disprețuindu-i pe cei săraci cu indiferența noastră. Iisus îi iubește foarte mult, iar într-o zi ne vor primi în rai”, a spus el.

El a citat un vers dintr-un poem de Emily Dickinson – „Cine a găsit cerul – jos – Va eșua în aceasta sus” – și a adăugat: „Să nu pierdem din vedere cerul; să ne îngrijim de Iisus acum, mângâindu-l în cei nevoiași, pentru că în ei El se face cunoscut”.

Sâmbătă, Francisc va rosti binecuvântarea și mesajul său „Urbi et Orbi” (către oraș și către lume) de la balconul central al Bazilicii Sfântul Petru.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă