0.3 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomePoliticăOrban îl atacă pe Ciolacu: "Încearcă să-i păcălească pe români că desfiinţează...

Orban îl atacă pe Ciolacu: “Încearcă să-i păcălească pe români că desfiinţează 200.000 de posturi bugetare”

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, l-a criticat sâmbătă pe premierul Marcel Ciolacu, acuzându-l că a încercat să se prezinte ca un mare reformist, dar în realitate nu va desființa cele 200.000 de posturi bugetare vacante, conform unor excepţii prevăzute de legea pentru care şi-a angajat răspunderea, notează Agerpres.

Orban consideră că Ciolacu a încercat să păcălească opinia publică cu această mișcare, sugerând că face reforme semnificative în administrația publică, dar că, în realitate, efectele vor fi minime sau nule din cauza excepțiilor prevăzute de lege.

“O chestiune care mie mi se pare de-a dreptul ridicolă. Ciolacu a încercat să arate că este mare reformist, încercând să-i păcălească pe români că desfiinţează 200.000 de posturi. Sigur că cele 200.000 de posturi erau posturile vacante. Ei, ţineţi-vă bine, dacă citiţi legea pe care şi-a angajat răspunderea, veţi vedea că nici măcar posturile vacante nu le desfiinţează. Există un articol care conţine 14 excepţii de la desfiinţarea posturilor vacante, ţineţi-vă bine, de la litera a la litera n. Deci nici măcar posturile vacante nu se desfiinţează, pentru că prin legea asta de fapt se instituie 14 excepţii de la desfiinţarea posturilor vacante”, a spus Orban, într-o conferinţă de presă.

Există şi o excepţie a excepţiilor, susțin acesta.

“Iar culmea culmilor este excepţia excepţiilor. Ultima excepţie în care, pe lângă cele 14 excepţii, Guvernul poate prin memorandum guvernamental să nu desfiinţeze posturi fără niciun fel de motiv. În celelalte 14 excepţii sunt invocate nişte pseudoargumente, dar această excepţie a excepţiilor practic permite Guvernului să menţină toate funcţiile. Şi un articol mai încolo permite aceluiaşi Guvern, prin memorandum guvernamental, să înfiinţeze posturi noi, nu dă afară pe nimeni. Desfiinţează şefii de birou”, a declarat liderul partidului Forţa Dreptei.

El a afirmat că şefii de birou cărora li se desfiinţează posturile vor avea posibilitatea să fie avansaţi în funcţii.

“Dar şi dacă citeşti cu atenţie acel articol, de fapt şefilor de birou, după ce li se desfiinţează posturile, li se dă prioritate la ocuparea altor posturi de conducere, mai înalte din punct de vedere ierarhic, adică şefi de serviciu, director adjunct, adică îi avansează, deci le desfiinţează posturile prin avansare. Adică este ceva de noaptea minţii, astea sunt nişte şmecherii”, a mai spus Ludovic Orban.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:01:28

Fostul lider din Peru, Alberto Fujimori, a fost eliberat din închisoare după 16 ani

Fostul președinte peruan Alberto Fujimori, care ispășește o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru încălcarea drepturilor omului, în timpul deceniului lui de...
Ultima oră
Pe aceeași temă