1.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeInternaționalOrașul care va distribui gratuit locuitorilor 200.000 de capete de duș

Orașul care va distribui gratuit locuitorilor 200.000 de capete de duș

Orașul Dijon din Franța are în plan distribuirea gratuită a aproximativ 200.000 de capete de duș care economisesc apă pentru locuitorii săi. Această inițiativă face parte dintr-o strategie mai amplă pentru conservarea resurselor de apă și adaptarea la schimbările climatice.

Autoritățile locale consideră că această măsură este esențială pentru a gestiona mai eficient utilizarea apei, mai ales într-un context în care schimbările climatice devin tot mai evidente. Este un pas pozitiv în direcția conservării și utilizării responsabile a acestei resurse critice.

“Aceasta este o măsură necesară şi indispensabilă de adaptare la schimbarea climatică”, a declarat un oficial din Dijon pentru cotidianul Les Échos.

Această inițiativă, programată pentru implementare în timpul primăverii, are potențialul de a economisi între 30% și 40% din utilizarea apei, conform estimărilor autorităților locale. Având în vedere perioadele lungi de secetă și restricțiile de apă impuse în trecut în regiunea Burgundia, această măsură vine în sprijinul gestionării responsabile a resurselor de apă.

Fondurile pentru acest program provin din fondul de sustenabilitate al orașului, iar capetele de duș cu economie de apă nu numai că vor contribui la conservarea apei, dar vor și reduce facturile de apă pentru rezidenți cu până la 30%. Este un pas semnificativ spre gestionarea eficientă a apei și combaterea schimbărilor climatice într-o regiune afectată de secetă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

David Popovici obține bronzul în proba de 100 m liber, la Europenele de la Otopeni

Talentatul David Popovici a obținut o performanță de excepție, adjudecându-și medalia de bronz în proba de 100 de metri liber, în cadrul Campionatelor Europene...
00:00:55

VIDEO. Ucraina îndepărtează monumente din epoca sovietică

Oficialii ucraineni au continuat sâmbătă campania de înlăturare a monumentelor din epoca sovietică, iar autoritățile din capitala ucraineană Kiev au demontat statuia unui comandant...

Urmează două zile de negocieri în Forumul de la Salzburg. Austria pare să accepte intrarea României în Schengen

România ar fi reușit să obțină o flexibilizare a poziției Austriei în privința primirii în Schengen, iar prima etapă va fi renunțarea la procedurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă