20.5 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSănătateOperațiunile de căutare a 13 mineri din Rusia au fost oprite

Operațiunile de căutare a 13 mineri din Rusia au fost oprite

Echipele de intervenţie din Rusia au oprit luni operaţiunile de căutare a 13 mineri care au dispărut în subteran de la o alunecare de teren în urmă cu mai bine de două săptămâni în Extremul Orient Rus, după ce nu au reuşit să ajungă la poziţia lor, relatează AFP, preluat de agerpres.ro.

Aceşti mineri specializaţi în săpatul de tuneluri au fost prinşi la o adâncime de aproximativ 125 de metri de o alunecare de teren pe 18 martie la o mină de aur din regiunea Amur.

Sute de salvatori se străduiau să cureţe resturile şi să sape tuneluri pentru a ajunge la ei, dar “la 1 aprilie a fost luată decizia de a opri operaţiunea de salvare la mina Pioneer”, a transmis Pokrovski Rudnik, compania care administrează mina, citată de agenţia de ştiri Interfax.

Conform acesteia, “rezultatele forajelor au arătat că galeriile în care ar putea fi minerii sunt umplute cu o masă de rocă şi apă”.

Situaţia îi punea “în pericol de moarte” pe membrii echipelor de intervenţie şi pe angajaţii minei implicaţi în operaţiunile de căutare, a precizat compania.

Autorităţile au declarat anterior că operaţiunile de salvare au fost complicate de afluxul constant de apă subterană în mină.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat presei că “toate măsurile care puteau fi luate (…) au fost luate” în încercarea de a-i salva pe cei 13 mineri din subteran.

Guvernatorul regiunii Amur, Vasili Orlov, le-a mulţumit pe Telegram echipelor de intervenţie, care au lucrat “cu riscul vieţii lor”. “Sunt sigur că specialiştii au făcut tot ce au putut”, a spus el.

Orlov a promis sprijin financiar pentru familiile celor dispăruţi.

Accidentele din minele din Rusia, ca şi din alte părţi ale fostei URSS, rămân frecvente şi sunt adesea legate de aplicarea laxă a normelor de siguranţă, de gestionarea defectuoasă, de corupţie sau de echipamentele învechite.

China: 19 mineri blocați în urmă cu o lună în subteran au fost găsiți decedați

Nouăsprezece mineri chinezi rămaşi blocaţi în subteran după prăbuşirea unei mine de cărbune în urmă cu o lună au fost găsiţi morţi luni, după îndelungi căutări, au transmis canalele media oficiale, potrivit AFP.

Douăzeci şi una de persoane munceau în mina Chaidaer, în provincia Qinghai din nord-vestul Chinei, când bolta de susţinere s-a prăbuşit brusc pe 14 august, au anunţat luna trecută autorităţile.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

După atacul Iranului asupra Israelului, “România este alături de Israel”, anunță Nicolae Ciucă

"România este alături de Israel și poporul israelian", anunță președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, în urma atacului Iranului asupra Israelului. "România este alături de Israel...

După atacul Iranului asupra Israelului, “România este alături de Israel”, anunță Nicolae Ciucă

"România este alături de Israel și poporul israelian", anunță președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, în urma atacului Iranului asupra Israelului. "România este alături de Israel...

Iranul și aliații lui au pornit un atac fără precedent asupra Israelului. SUA, Marea Britanie și Iordania sprijină Israelul

Televiziunea de stat iraniană a anunţat că Corpul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a lansat un "vast" atac cu "drone şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă