9.2 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaONU discută cu autoritățile ruse după ce Moscova s-a suspendat din acordul...

ONU discută cu autoritățile ruse după ce Moscova s-a suspendat din acordul privind exportul de cereale ucrainene

Naţiunile Unite(ONU) sunt în contact cu autoritățile ruse în urma informaţiilor că Moscova şi-a suspendat participarea la acordul ce a reluat exportul de cereale şi îngrăşăminte ucrainene la Marea Neagră, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al ONU, citat de Reuters.

“Este vital ca toate părţile să se abţină de la orice acţiune ce ar pune în pericol +Iniţiativa Mării Negre în favoarea cerealelor+, care este un efort umanitar critic ce are în mod clar un impact pozitiv asupra accesului la hrană pentru milioane de oameni din întreaga lume”, a spus purtătorul de cuvânt al ONU Stephane Dujarric, potrivit agerpres.ro.

Rusia se suspendă din acordul exporturilor de cereale ucrainene

Rusia a anunţat sâmbătă că îşi suspendă participarea la acordul ce asigură continuarea exporturilor de cereale ucrainene, vitale pentru aprovizionarea alimentară a ţărilor sărace, după atacul cu drone care a vizat în timpul dimineţii nave ruseşti în Crimeea, informează France Presse.

„Având în vedere actul terorist efectuat de regimul de la Kiev cu participarea unor experţi britanici împotriva navelor Flotei Mării Negre şi a navelor civile implicate în securitatea coridoarelor cerealiere, Rusia îşi suspendă participarea la implementarea acordului asupra exportului de produse agricole din porturile ucrainene”, a anunţat Ministerul rus al Apărării pe canalul Telegram.

Turcia și Rusia recunosc un acord privind exportul de cereale din Marea Neagră

Turcia a fost prima, iar apoi a venit și Rusia, care au recunoscut existența unui acord privind exportul de cereale de la Marea Neagră.

Turcia a anunţat un acord cu Ucraina, Rusia şi ONU care vizează reluarea exporturilor de cereale ucrainene blocate de Rusia. Momentul a marcat începutul sfârşitului unui impas care ameninţa milioane de oameni cu foametea.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Profitul în fața siguranței vieții umane

De dragul profitului, dezvoltatorii imobiliari ignoră legile și expun clienții pericolelor mortale. În ciuda avertismentelor, instituțiile rămân pasive, iar specialiștii avertizează asupra unui...

Bătrânică de 87 de ani, plasată sub control judiciar pentru trafic de droguri. Avea peste două kilograme de canabis în casă

O femeie de 87 de ani este cercetată de DIICOT Ialomiţa într-un dosar de trafic de droguri de risc, aceasta fiind acuzată că a...

Filmul unei generații

De azi, va circula pe marile ecrane filmul dedicat generației de fotbal care ne-a scos pe stradă în vremurile cenușii ale patriei, generația...
Ultima oră
Pe aceeași temă