21.8 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeCoronavirusOmicron a ajuns în România? Cum se simt pacienții posibil infectați cu...

Omicron a ajuns în România? Cum se simt pacienții posibil infectați cu tulpina africană

Omicron a ajuns în România? Iată întrebarea care stă în aceste zile pe buzele tuturor. Motivul? Avem trei cazuri de infecție cu Covid la persoane care au ajuns marți din Africa de Sud. Este firesc să ne gândim că aceștia su contactat cea mai periculoasă tulpină din lume, din moment ce în Africa de sud această nouă mutație a coronavirusului face ravagii. 

Trei persoane care au venit marți din Africa de Sud au Covid. Este vorba despre un rugbyst de la CSM Baia Mare, o femeie din Brașov și un bărbat din Vaslui. Ei au fost testați odată ce au ajuns pe Otopeni și, la fel ca toți pasagerii cursei Tarom, au fost plasați în carantină.

Testele prelevate de la cele trei persoane sunt trimise la Institutul Cantacuzino din București unde se va face secvențierea. Potrivit specialiștilor, abia peste două zile vom afla cu certitudine dacă cei trei români au contactat tulpina Omicron. 

Cum se simt pacienții care ar fi adus Omicron în România

Starea de sănătate a pacienților care s-ar putea să fi adus tulpina Omicron în România este bună, ei având o formă ușoară a bolii. Iar asta, cel mai probabil, pentru că sunt persoane care s-au imunizat anti Covid. 

Bine de știut și îmbucurător este faptul că, deocamdată, pacienții sunt asimptomatici, ei au o stare de sănătate bună. Prin urmare, toată lumea speră ca varianta africană, chiar dacă este extrem de contagioasă să dea forme ușoare ale bolii. 

Reamintim că marți au ajuns în România cu o aeronavă Tarom 46 de români care au fost blocați pentru mai multe zile în Africa de Sud. Aici putem spune că este cel mai nevralgic punct de pe harta lumii, căci a apărut pentru prima oară tulpina Omicron, cea mai periculoasă de până acum. 

O informație de ultimă oră vine din America. Joi a fost confirmat primul caz de infecție cu tulpina africană. Este vorba despre un bărbat care s-a întors din Africa de Sud și care se simte bine deocamdată. 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Sfârșitul unei ere. Netflix își închide serviciul de închiriere DVD-uri

Netflix a închis oficial serviciul său de închiriere de DVD-uri prin comandă în Statele Unite vineri, 29 septembrie 2023. Acest serviciu a reprezentat baza...

Horoscop 30 septembrie, Cum ne influențează ultima Super Lună a anului

În această perioadă, Luna plină răsare în Berbec și primește lumină de la Soarele care intră în zodia Balanței. Sunt două zodii opuse...

Acțiune de amploare în Brăilă, zeci de oameni duși la audieri într-un megadosar de proxenetism

Conform IPJ Galaţi, vineri, poliţiştii și procurorii au făcut 14 percheziţii domiciliare, în municipiul Brăila, într-un dosar vizând constituirea unui grup infracţional organizat,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies