10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternaționalOdobescu, despre moartea lui Navalnîi: Nu există nicio îndoială privind responsabilitatea regimului...

Odobescu, despre moartea lui Navalnîi: Nu există nicio îndoială privind responsabilitatea regimului Putin

Ministrul român de externe Luminiţa Odobescu a declarat la sosirea la Consiliul Afaceri Externe de la Bruxelles că: ,,Nu există nicio îndoială privind responsabilitatea regimului preşedintelui rus Vladimir Putin pentru moartea principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi”.

Navalnîi “va rămâne un simbol pentru lupta pentru democraţie, demnitate, drepturile omului şi libertate. Este o pierdere pentru toţi ruşii care luptă pentru libertate şi democraţie. Salut prezenţa astăzi a soţiei sale, Iulia Navalnaia, într-un moment foarte dificil pentru ea şi familia ei”, a adăugat Luminiţa Odobescu.

Ea a subliniat că discuţiile de luni din cadrul CAE privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei “au loc într-un moment semnificativ – zece ani de la ocuparea Crimeei de către Rusia, doi ani de la agresiunea brutală împotriva Ucrainei şi la mai puţin de o lună până la alegerile prezidenţiale din Rusia”.

Ministrul român de externe a atras atenţia asupra importanţei continuării sprijinului pentru Ucraina.

“Este foarte important să continuăm sprijinul nostru multidimensional pentru Ucraina, angajamentul nostru ferm în susţinerea Ucrainei, unitatea noastră trebuie subliniată, în special acum când comemorăm doi ani de la agresiunea brutală a Rusiei împotriva Ucrainei”, a spus Odobescu, precizând că va solicita ajungerea la un acord asupra Facilităţii europene pentru pace şi creării Fondului de asistenţă pentru Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă