10.3 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiO dronă arată protestele contra revizuirii judiciare a guvernului Netanyahu din Israel

O dronă arată protestele contra revizuirii judiciare a guvernului Netanyahu din Israel

Mii de israelieni au ieșit la protestele contra revizuirii judiciare a guvernului premierului Benjamin Netanyahu luni (27 martie), deoarece o declarație televizată așteptată care ar fi anunțat că planurile au fost suspendate a fost amânată.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu trebuia să facă luni dimineață o declarație televizată în care anunța planurile, despre care el spune că sunt necesare pentru a restabili echilibrul sistemului de guvernare, dar pe care criticii le consideră o amenințare la adresa democrației, au fost suspendate. Declarația a fost însă amânată, deoarece Netanyahu s-a întâlnit cu șefii partidelor din coaliție, potrivit Reuters.

Anterior, un oficial din partidul de guvernământ Likud și o altă sursă strâns implicată în procesul legislațtiv au declarat că Netanyahu va suspenda revizuirea, care a declanșat unele dintre cele mai mari demonstrații de stradă din istoria Israelului și a atras o intervenție rară a șefului statului.

Benjamin Netanyahu, despre protestele din Israel: „Nu vom accepta anarhia”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat că violenţa şi anarhia nu vor fi tolerate, după ce protestele în masă împotriva controversatelor reforme judiciare ale guvernului său au intrat în a 11-a săptămână, relatează duminică dpa, citată de Agerpres.

„Nu vom accepta anarhia”, a subliniat premierul Netanyahu în cadrul reuniunii săptămânale a cabinetului. „Sunt cei care cer blocarea autostrăzilor, refuzul, sânge pe străzi şi atacare unor oficiali. Nu vom accepta aceasta. Nu vom accepta violenţa – din orice parte”, a menţionat premierul israelian.

Sute de mii de israelieni au ieşit din nou în stradă sâmbătă pentru a protesta împotriva controversatelor reforme judiciare ale guvernului religios de dreapta, pe care criticii le denunţă ca fiind antidemocratice.

Presa estimează că aproximativ 250.000 de persoane au luat parte în a 11-a săptămână de proteste, fiind dintre cele mai mari din istoria Israelului.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Declinul valorilor umaniste în societatea românească contemporană: cauze

Într-o lume dominată de tehnologie și pragmatism, societatea românească contemporană se confruntă cu un declin alarmant al valorilor umaniste. Această tendință preocupantă se...

Sondaj Avangarde: 53% dintre români – de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu localele

Peste jumătate dintre români - 53% - se declară de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale, potrivit unei cercetări sociologice...

Coaliția, întâlnire pe tema organizării alegerilor

Liderii coaliţiei PSD - PNL urmează să se întâlnească, astăzi, pentru a decide în privinţa comasării alegerilor şi a calendarului electoral.Tot astăzi este anunţată...
Ultima oră
Pe aceeași temă