21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăNoul lider al Senatului AUR, Sorin Ilieșiu, solicită punerea sub acuzare a...

Noul lider al Senatului AUR, Sorin Ilieșiu, solicită punerea sub acuzare a fostului președinte Ion Iliescu

Profesorul Sorin Ilieșiu, prim-vicepreședinte al Senatului AUR, cere punerea sub acuzare a fostului președinte Ion Iliescu pentru crime de Înaltă Trădare a României și a poporului român. Îi scrie premierului Marcel Ciolacu și îi cere să renunțe la spiritul colegial, Ion Iliescu fiind acuzat în Rechizitoriul elaborat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Revoluției. Îi readuce aminte actualului președinte al PSD că a beneficiat de diplomă de participare la revoluția din Buzău, în urma căruia a beneficiat de privilegii financiare și imobiliare.

Iată crimele de Înaltă Trădare — legate de evenimentele din decembrie 1989  —, crime pentru care Ion Iliescu trebuie judecat în procedură de urgență:

1). Subminarea revoluției anticomuniste din decembrie 1989 și preschimbarea ei, conform Rechizitoriului, în contrarevoluție neocomunistră filosovietică. În 22 dec.1989, Ion Iliescu a preluat puterea prin lovitură de stat, iar în seara aceleași zile a respins dezideratul antisovietic exprimat de Frontul Democratic Român în Proclamaţia de la Timișoara din 20-21 dec.1989, deziderat care proclama scoaterea României din organizațiile internaționale conduse de Moscova: Tratatul de la Varșovia și Consiliul de Ajutor Economic Reciproc. Astfel, în 22 dec.1989, Ion Iliescu a citit în direct, la postul național de televiziune, Comunicatul către Țară în care a impus acest articol: „Vom respecta angajamentele internaționale ale României și, în primul rând, cele privitoare la Tratatul de la Varșovia”. Mai mult decât atât: în 23 dec.1989 Ion Iliescu a solicitat intrarea trupelor sovietice pe teritoriul României pentru a ajuta în lupta contra așa-zișilor „teroriști securiști” pe care chiar el i-a inventat și care, conform Rechizitoriului, acționau la comanda lui. Din fericire, solicitarea a fost respinsă de şeful Marelui Stat Major al Armatei Române, generalul Guşă. Ulterior, în aprilie 1991, pentru a subordona România Uniunii Sovietice, Ion Iliescu, spre deosebire de toți ceilalți lideri ai fostelor țări comuniste, a semnat la Moscova un tratat de vasalitate cu Uniunea Sovietică care făcea imposibilă atât reîntregirea României cu Basarabia și nordul Bucovinei, cât și aderarea României la NATO. Din fericire, Parlamentul României nu a ratificat tratatul.

citește și: Top 3 în 2023

2). A doua crimă de Înaltă Trădare înfăptuită de Ion Iliescu este genocidul fratricid cu 857 de morți, înfăptuit în perioada 22-30 decembrie 1989. Cităm din Rechizitoriul publicat în 29 iulie 2022:

„Ion Iliescu a desfăşurat o activitate sistematică şi generalizată de dezinformare a populaţiei României şi a opiniei publice internaţionale cu privire la existenţa unor forţe contrarevoluţionare securist-teroriste şi necesitatea lichidării acestora, acționând în mod direct şi nemijlocit, la generarea şi amplificarea unei psihoze securist-teroriste, cu scopul de a-şi asigura, în contextul Revoluţiei române, accederea la putere, menţinerea şi consolidarea puterii politice în stat, precum și legitimarea în fața opiniei publice. /…/ Este responsabil penal pentru infracțiunile comise de militarii cu funcții superioare de comandă, aflați sub autoritatea şi controlul său efective. /…/ …A determinat, în mod direct şi nemijlocit … crearea premiselor care au stat la baza numeroaselor situaţii de foc fratricid între cadrele MApN, cadrele MI-DSS (n.r.: respectiv între cadrele Armatei și cadrele Securității trecute sub comanda Armatei), Gărzile Patriotice și civilii înarmați, survenite începând cu seara zilei de 22 dec.1989, psihoza securist-teroristă fiind cauza tragediilor existente începând cu acest moment. /…/ Focul fratricid, tragerile haotice, consumul uriaș de muniţie, au fost efecte directe ale instaurării psihozei securist-teroriste. /…/ Nu există probe apte să demonstreze că în intervalul 22-30 dec. 1989 au existat teroriști… /…/ Faptele inculpatului Iliescu Ion … au avut drept consecințe generarea și amplificarea psihozei generalizate a terorismului, psihoză cauzatoare de numeroase situaţii de foc fratricid generalizat și astfel, în intervalul 22-30 dec. 1989, au survenit 857 decese, 2382 răniri de persoane, 585 privări grave de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internaţional şi 409 cazuri de suferinţe mari, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor contra umanităţii… /…/ Aceleași fapte ale inculpatului Iliescu Ion au generat … o stare de pericol iminent și grav pentru existenţa unei părţi însemnate a populaţiei civile de pe întregul teritoriu al României.”

Într-o scrisoare deschisă, adresată președintelui PSD, Marcel Ciolacu, profesorul Sorin Ilieșiu, mai notează:

Cu câteva zile în urmă, în 22 nov. 2023, ați declarat:„Pe lângă datoria morală pe care o avem față de toate victimele inocente care și-au pierdut viața și față de cei care, la Revoluția de la 1989, s-au jertfit în numele unui ideal, ne revine datoria de a nu permite distorsionarea faptelor trecutului și de a promova adevărul istoric.” Domnule președinte Ciolacu, de ce nu vă faceți „datoria de a nu permite distorsionarea faptelor trecutului și de a promova adevărul istoric”? Adică de ce nu spuneți adevărul că Ion Iliescu este responsabil pentru „victimele inocente” înregistrate în perioada 22-30 decembrie 1989: 857 decese, 2.382 răniri de persoane, 585 privări grave de libertate  şi 409 cazuri de suferinţe mari, conformRechizitoriul pe care, evident, l-ați citit și recitit în calitate de revoluționar și de coleg al inculpatului.

Pe de altă parte, cum e posibil, domnule președinte Ciolacu, să faceți afirmații precum acestea: „Ion Iliescu a reprezentat un simbol și pentru PSD, și pentru România, și pentru democrația din România”, Democrația în România există, în principal, datorită lui Ion Iliescu”?

Mai putem oare spera că veți susține corect, demn și responsabil, ca lider al țării, punerea sub acuzare a fostului președinte Ion Iliescu pentru crime de Înaltă Trădare a României și a poporului român? – se întreabă în final, Prof. Univ. Dr. Sorin Ilieșiu, Prim-vicepreședinte al Senatului AUR, reprezentant al societății civile din România între anii 1990-2012, autor al Proclamației pentru România (2005) și al Raportului pentru condamnarea regimului comunist din România ca nelegitim și criminal (2005).

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...
Ultima oră
Pe aceeași temă