34.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiNoi restricții ar putea fi impuse în București după creșterea ratei de...

Noi restricții ar putea fi impuse în București după creșterea ratei de infectare cu COVID-19

Printre acestea se număra interzicerea activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, potrivit unor surse citate de Agerpres.

DSP ar propune interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente, interzicerea organizării de evenimente private în restaurante şi cafenele, atunci când iau parte mai mult de 50 de persoane și respectând regulile de distanţare fizică.

DSP ar mai recomanda obligativitatea purtării măştii de protecţie în jurul unităţilor de învăţământ pe o distanţă de maximum 100 de metri, interzicerea activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor.

De asemenea, se va permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective. Ar urma să se interzică însă organizării şi desfăşurării de procesiuni religioase în spaţii deschise, precum şi staţionarea în apropierea lăcaşelor de cult, dar şi intensificarea acţiunilor de control în transportul în comun, pieţe, târguri, piscine interioare. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă