7.3 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInternaționalNoi planuri puse la punct de Finlanda în legătură cu solicitanții de...

Noi planuri puse la punct de Finlanda în legătură cu solicitanții de azil

Finlanda ar putea lua mai multe măsuri pentru a opri o creștere neobișnuit de mare a numărului de solicitanți de azil care trec granița dinspre Rusia, în ceea ce țara și aliații săi spun că este o acțiune orchestrată de Moscova, a declarat, luni, premierul, notează Reuters.

Aproximativ 900 de solicitanți de azil din țări precum Afganistan, Kenya, Maroc, Pakistan, Somalia, Siria și Yemen au intrat în Finlanda dinspre Rusia în luna noiembrie, ceea ce reprezintă o creștere de la mai puțin de un solicitant de azil pe zi anterior, potrivit Poliției de Frontieră finlandeze.

Finlanda dă vina pe o schimbare a protocolului rusesc la frontieră pentru această creștere și numește acest lucru un atac hibrid.

Finlanda spune că Moscova le direcționează spre graniță ca represalii pentru decizia sa de a spori cooperarea în domeniul apărării cu Statele Unite, acuzație pe care Kremlinul o neagă. Țara nordică a stricat “relațiile” cu Rusia când a aderat la NATO în aprilie, punând capăt unor decenii de nealiniere militară, din cauza războiului din Ucraina.

Ea a închis deja toate punctele de intrare, cu excepția unuia, dar se așteaptă în continuare la sosirea mai multor migranți.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

PSD și PNL îi testează pe români! Se creionează o nouă alianță

Social democrații și liberalii par să îi testeze pe români, la alegerile europarlamentare. Politicienii vor să vadă dacă populația dorește ca alianța dintre...

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...

România a învins Croația cu 26-24 în preliminariile EHF Euro 2024 la handbal feminin

Lorena Ostase a marcat miercuri nouă goluri, înlocuind-o cu succes pe Crina Pintea, retrasă de la naționala de handbal feminin. România a câștigat cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă