17.1 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiNicolae Ciucă spune că PNL și PSD ar putea avea un candidat...

Nicolae Ciucă spune că PNL și PSD ar putea avea un candidat comun pentru Primăria Capitalei

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că, în funcție de rezultatul sondajelor realizate de partidul său și de PSD, este posibil ca în cursa pentru Primăria Capitalei să intre un candidat comun.

Aflat la Piatra-Neamț, șeful PNL a fost întrebat dacă în şedinţa coaliţiei de luni va fi discutat subiectul legat de candidatul la Primăria Bucureşti.

„Nu vom discuta acest aspect până în momentul în care nu vom avea rezultatul sondajelor. Fiecare dintre cele două partide a decis să avem nominalizări pentru măsurarea prin sondaj şi în momentul în care vom avea aceste rezultate, vom discuta şi nominalizarea pentru candidatul la Primăria Capitalei. Am convenit ca, în funcţie de încrederea pe care cetăţenii o vor exprima în sondaje, să alegem varianta fie a unui partid, fie a celuilalt sau probabil, pentru a ne asigura victoria la Capitală, să avem un candidat pe care să îl susţinem ambele partide”, a declarat Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL a adăugat că, deocamdată, nu a fost stabilit modul de desemnare a candidatului pentru funcţia de preşedinte al României.

„Asta este o altă poveste la care nu i-am desluşit firul”, a precizat Ciucă, întrebat dacă desemnarea prezidenţiabilului se va face după modelul candidatului la Primăria Capitalei.

Liderul PNL a subliniat că la şedinţa coaliţiei de luni vor fi discutate subiecte care ţin de actul guvernamental. „Trebuie să ieşim din această fază în care toată atenţia – şi este normal să fie aşa – este îndreptată către modul în care se va desfăşura prima rundă de alegeri şi ulterior calendarul până în decembrie. În acelaşi timp trebuie să ţinem cont că avem o ţară de guvernat. La coaliţie vor fi abordate subiectele care ţin de guvernare”, a declarat preşedintele PNL.

Nicolae Ciucă a participat, joi, la o serie de acţiuni de lansare a candidaţilor pentru funcţiile de primar în municipiile Piatra-Neamţ şi Roman şi de preşedinte al Consiliului Judeţean din partea PNL Neamţ.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Respiră aerul curat de munte de pe terasa propriei tale locuințe. Alege confortul caselor și apartamentelor oferite de YAELE Invest Construct

Dacă dorești să găsești o locuință aproape de natură și să te bucuri de un refugiu montan numai al tău, avem vești bune pentru...

Descoperă viitorul construcțiilor: Case pe structură metalică

Într-o lume care se mișcă rapid, inovația în construcții ne oferă o soluție elegantă și durabilă: casele pe structură metalică. Aceste minuni ale tehnologiei...

Motrenismul

În istoria Regatului român, probabil cea mai suveranistă perioadă din istoria poporului român, au existat mai multe curente de gândire: poporanismul, semănătorismul și trăirismul....
Ultima oră
Pe aceeași temă