40 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăPoliticăNicolae Ciucă, mesaj de Anul Nou. Discursul său, un rezumat al programului...

Nicolae Ciucă, mesaj de Anul Nou. Discursul său, un rezumat al programului de guvernare

Premierul Nicolae Ciucă a transmis românilor un mesaj de Revelion spunând că lăsăm în urmă un an cu multe provocări dar privim către vremuri mai bune. 

„Lăsăm în urmă un an cu multe provocări, legate de grija față de cei dragi”, spune Nicolae Ciucă românilor. „Întâmpinăm Anul Nou cu speranța că vom putea reveni cât mai curând la viața normală dinaintea pandemiei”, a mai transmis premierul. 

Nicolae Ciucă, mesaj de Anul Nou. Despre ce le vorbește românilor

„Lăsăm în urmă un an cu multe provocări, legate de grija față de cei dragi, situația economică, locurile de muncă și capacitatea statului de a oferi protecție celor aflați la nevoie. Guvernul pe care îl conduc a înțeles aceste nevoi. România are un buget echilibrat, care garantează investiții fără precedent și, în același timp, protecție socială eficientă. Este important să aducem în prim-plan cetățeanul”, spune premierul.  

Ciucă vorbește și despre schimbarea unei mentalități a românilor însă acest lucru se poate obține doar dacă se investește în generațiile tinere și în educația lor. 

„Avem nevoie de reformă instituțională, de debirocratizare și digitalizare, dar este la fel de important să înțelegem că pentru acestea avem nevoie de timp și de resurse umane. Schimbarea mentalității se face prin educație și participarea cetățeanului la acest proces. Viitorul nostru va arăta așa cum ne dorim doar dacă vom investi în el, dacă tinerele generații vor regăsi în țara lor locul în care vor dori să trăiască și să se dezvolte. Dacă le vom oferi educația și motivația de care au nevoie, vom reuși să ne bucurăm împreună de acest viitor”, transmite premierul  în mesajul de Anul Nou.

Ciucă, despre criza sanitară

El a vorbit și despre criza sanitară prin care am trecut noi, dar și întreaga omenire. Ciucă ne îndeamnă să fim responsabili, să respectăm regulile de prevenire a pandemiei, să conștientizăm pericolul și să ne vaccinăm.  

„Alături de eroii din prima linie, medici, personal sanitar, trebuie să fim responsabili și raționali în eforturile noastre comune anti-COVID-19. Este absolut necesar să conștientizăm că pericolul încă nu a trecut, să fim prudenți, să respectăm conduita sanitară recomandată de medici, să le ascultăm sfaturile. Vaccinul ne protejează viața, ne apără de formele grave ale bolii COVID-19. 

Intrarea în anul 2022 marchează împlinirea a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, un moment foarte important din istoria noastră recentă, care ne-a adus în edificiul democratic, politic și economic al acestor vremuri. Acum, în acest context dificil al pandemiei, apartenența la familia europeană a însemnat sprijin reciproc și eforturi unite pentru asigurarea mijloacelor sanitare necesare, atât în perioadele critice în care spitalele din România erau sub presiunea numărului mare de pacienți infectați cu noul coronavirus, cât și pentru accesul la cele mai sigure și eficiente vaccinuri anti-COVID-19”, adaugă prim-ministrul.

Ciucă a mai precizat, în mesajul său, că apartenența la Uniunea Europeană va continua să ne aducă beneficii și prin relansarea economiei, prin finanțarea proiectelor de investiții și de reformă cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Despre încrederea în instituțiile statului 

„Bunăstarea și pacea oferite cetățenilor europeni reprezintă pentru români o realitate care poate fi îmbunătățită. Cea mai bună dovadă de respect față de dumneavoastră este să demonstrăm, în actul de guvernare, că miza principală este redarea încrederii cetățenilor în instituțiile statului Aceasta vreau să fie baza solidă prin care vom putea reda speranța tuturor românilor, inclusiv a celor din diaspora, că pot avea un viitor în țară, alături de familie și prieteni. Avem nevoie de unitate, avem nevoie să înțelegem toți că, doar împreună, cu seriozitate și consecvență în toate angajamentele pe care ni le-am asumat, vom reuși să oferim copiilor noștri și nouă înșine un viitor mai bun. Vă doresc să avem parte de un An Nou bun, cu sănătate și împliniri pentru fiecare român, un an care să ne ofere speranța și bucuria revenirii la o viață normală. La Mulți Ani”, menționează Nicolae Ciucă în finalul mesajului.

Citiți România Liberă și pe Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă