12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăNicolae Ciucă anunță cel mai mare buget de investiții din ultimii 32...

Nicolae Ciucă anunță cel mai mare buget de investiții din ultimii 32 de ani

Nicolae Ciucă a declarat, luni, în deschiderea şedinţei de Guvern, că proiectul de buget pe 2022 care va fi aprobat astăzi este unul ”echilibrat, responsabil şi realist, capabil să răspundă nevoilor imperative de finanţare şi să consolideze economia.

”Vom aproba un buget echilibrat, responsabil şi realist”, a spus premierul, în deschiderea şedintei de Guvern, el precizând că acesta a fost realizat în urma unui proces responsabil şi ţine cont de situaţiile dificile cu care se confruntă România.

”Bugetul pe 2022 răspunde atât aşteptărilor imediate cât şi unei viziuni de dezvoltare şi oportunităţilor viitoare ce au ca scop o viaţă mai bună pentru cetăţenii României”, a spus el, scrie News.ro.

Declarația lui Ciucă vine în contextul în care Florin Cîțu a acuzat că nu se respectă programul de guvernare și nu se alocă 7% din PIB pentru investiții ci doar 6.71% din PIB.

”Astăzi, pe masa Guvernului, avem cea mai importantă legislație: bugetul de stat și bugetul de asigurări sociale. Vom adopta un buget echilibrat și realist. Bugetul pe 2022 răspunde atât așteptărilor imediate, cât și așteptărilor pe termen lung ale României.

Filosofia bugetului pe anul viitor se axează pe sustenabilitate și stabilitate. Așa cum ne-am angajat nu vom crește taxe și impozite, nu vom pune presiune pe mediul de afaceri, vom menține schemele actuale de investiții și schemele de ajutor.

Avem cel mai mare buget pentru investiții din ultimii 32 de ani, reprezintă aproape dublul bugetului de investiții pentru anul 2019, ca de exemplu.”, a spus Nicolae Ciucă.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă