27.3 C
București
vineri, 2 iunie 2023
AcasăȘtirile zileiNetflix a făcut anunțul! Interzice partajarea parolei

Netflix a făcut anunțul! Interzice partajarea parolei

Compania Netflix a făcut anunțul! Va interzice „password sharing” (n.r. împărtășirea parolei cu prietenii, rudele, familia, etc.).

Netflix a declarat, într-un comunicat de presă, că va lua toate măsurile necesare, pentru toate piețele, pentru a împiedica folosirea la comun a conturilor de către mai multe gospodării. Este vorba de împărtășirea parolei sau „password sharing.”

„Un cont Netflix este destinat folosirii de către o singură locuință. Toate persoanele care locuiesc acolo pot folosi Netflix oriunde s-ar afla (acasă, în deplasare, în vacanță) și pot beneficia de funcțiile noi, cum ar fi Transfer de profil și Gestionarea accesului și a dispozitivelor”, anunță compania într-un comunicat publicat marți seara pe site-ul său, anunțând că toți utilizatorii săi vor fi informați despre acest lucru de astăzi.

Potrivit companiei, gospodăria din care vă logați pe Netflix este setată în funcție de locul în care vă uitați la Netflix pe un televizor și de adresa IP pe care o folosește dispozitivul respectiv.

Această locație poate fi resetată folosind aplicația de pe un televizor sau de pe un dispozitiv conectat la un televizor și alegând să confirmați sau să vă actualizați gospodăria și răspunzând la un link de verificare trimis la adresa de e-mail sau la numărul de telefon listat pe cont.

Netflix obișnuia să fie pentru împărtășirea parolelor. În martie 2017, a scris pe Twitter că „Dragostea înseamnă să împarți o parolă”. (Acel tweet, la momentul redactării acestui articol, este încă valabil.)

Dar la începutul anului 2022, a început să testeze modalități de a pune capăt acestei practici și de a-i face pe oameni să plătească pentru conturile care utilizează Netflix în afara gospodăriei proprietarului contului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ovidiu Hațegan revine pe teren după operația la inimă! La ce meci a fost delegat arbitrul român

După mai bine de un an de zile, Ovidiu Hațegan va conduce din nou la centru un meci oficial. Arbitrul în vârstă de 42...

CFR Cluj va juca în Conference League. Ardelenii au câștigat barajul cu FCU Craiova

CFR Cluj s-a calificat în Conference League, după ce a câștigat barajul pentru cupele europene jucat împotriva celor de la FC U Craiova, cu...

Dan Cărbunaru, clarificări privind majorările salariale din Educație

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, declară că, aşa cum s-a convenit în cadrul negocierilor dintre Guvern şi sindicate, majorarea salarială acordată angajaţilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă