22.2 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiNetflix a făcut anunțul! Interzice partajarea parolei

Netflix a făcut anunțul! Interzice partajarea parolei

Compania Netflix a făcut anunțul! Va interzice „password sharing” (n.r. împărtășirea parolei cu prietenii, rudele, familia, etc.).

Netflix a declarat, într-un comunicat de presă, că va lua toate măsurile necesare, pentru toate piețele, pentru a împiedica folosirea la comun a conturilor de către mai multe gospodării. Este vorba de împărtășirea parolei sau “password sharing.”

“Un cont Netflix este destinat folosirii de către o singură locuință. Toate persoanele care locuiesc acolo pot folosi Netflix oriunde s-ar afla (acasă, în deplasare, în vacanță) și pot beneficia de funcțiile noi, cum ar fi Transfer de profil și Gestionarea accesului și a dispozitivelor”, anunță compania într-un comunicat publicat marți seara pe site-ul său, anunțând că toți utilizatorii săi vor fi informați despre acest lucru de astăzi.

Potrivit companiei, gospodăria din care vă logați pe Netflix este setată în funcție de locul în care vă uitați la Netflix pe un televizor și de adresa IP pe care o folosește dispozitivul respectiv.

Această locație poate fi resetată folosind aplicația de pe un televizor sau de pe un dispozitiv conectat la un televizor și alegând să confirmați sau să vă actualizați gospodăria și răspunzând la un link de verificare trimis la adresa de e-mail sau la numărul de telefon listat pe cont.

Netflix obișnuia să fie pentru împărtășirea parolelor. În martie 2017, a scris pe Twitter că “Dragostea înseamnă să împarți o parolă”. (Acel tweet, la momentul redactării acestui articol, este încă valabil.)

Dar la începutul anului 2022, a început să testeze modalități de a pune capăt acestei practici și de a-i face pe oameni să plătească pentru conturile care utilizează Netflix în afara gospodăriei proprietarului contului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Paul Stănescu: „PSD va avea candidat la prezidențiale un membru al partidului”

Secretarul general al Partidului Social Democrat, Paul Stănescu, spune că PSD va avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale și exclude varianta ca Mircea...

Zeci de mii de firme au ,,dispărut” de la începutul anului, potrivit datelor oficiale

Un număr de 32.626 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele patru luni din 2024, cu peste 44% mai multe comparativ...

Avion, nevoit să aterizeze de urgență, din cauza furtunii de noaptea trecută. 3 membri ai echipajului au necesitat îngrijiri medicale

Avionul Airbus 320 al companiei WizzAir a intrat noaptea trecută în zona de furtună din dreptul aeroportului Craiova. Turbulența severă întâlnită a produs probleme medicale...
Ultima oră
Pe aceeași temă