7.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSănătateNe paște o nouă pandemie "Made in China?"

Ne paște o nouă pandemie “Made in China?”

O chinezoaică în vârstă de 56 de ani din provincia sudică Guangdong a devenit prima persoană care a murit din cauza gripei aviare. 

Potrivit OMS, ea a fost a treia persoană despre care se știe că a fost infectată cu H3N8. Primele două cazuri au fost raportate în 2022 și erau copii care locuiau în China, potrivit presei internaționale.

“Pacientul a fost o femeie în vârstă de 56 de ani din provincia Guangdong, cu un debut al bolii pe 22 februarie 2023. Ea a fost spitalizată pentru pneumonie severă la 3 martie 2023 și ulterior a decedat la 16 martie 2023.

Avea mai multe afecțiuni de bază. Ea a stat pe lângă păsările din curte înainte de debutul bolii. Niciun contact apropiat al cazului nu a dezvoltat o infecție sau simptome de boală la momentul raportării.

Au fost recoltate probe de mediu de la domiciliul pacientului și de la piața umedă unde pacientul a petrecut timp înainte de debutul bolii. Rezultatele testelor au arătat că probele colectate de la piața umedă au fost pozitive pentru gripa A(H3),” transmite OMS într-un comunicat de presă.

OMS a raportat că această tulpină de gripă aviară este rară la om și nu se răspândește între oameni. Ea este contractată în urma expunerii la păsări de curte contaminate, vii sau moarte, și la mediul înconjurător al acestora.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Piedone împarte apa caldă a lui Nicușor: Apă caldă la borcan!

Cristian Popescu Piedone, candidatul la funcția de primar al Capitalei, a lansat o campanie neobișnuită împotriva actualului primar, Nicușor Dan, distribuind personal apa...

Criza sensului

Mulți oameni au impresia că evenimentele care se petrec în jur nu se mai înțeleg, fiind doar fructe ale abuzurilor și falsificărilor. Istoria s-ar...

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...
Ultima oră
Pe aceeași temă