7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăȘtirile zileiMuncitorii repară o rută feroviară în regiunea Harkov

Muncitorii repară o rută feroviară în regiunea Harkov

Muncitorii care au reparat o rută feroviară în regiunea Harkov au făcut posibilă reluarea circulației trenurilor în zonă după întreruperea cauzată de bombardamentele rusești.

Trenurile care leagă orașul ucrainean Harkov de satul Tsupivka, de lângă granița cu Rusia, au început să circule din nou luni (28 noiembrie), a declarat un martor Reuters.

Lucrătorul feroviar principal Serhii Zielientsov a declarat vineri (25 noiembrie) că echipa lucrează la căile ferate avariate de peste o lună.


„ În timpul ultimei noastre inspecții, am observat 77 de zone avariate. Acestea au inclus șinele și traversele”, a adăugat el.

Muncitorii ucraineni au reparat o rută feroviară importantă la Harkov ce ajungea într-o localitate plină de viață înainte de război


Un locuitor a spus că gara din sat, cu o populație estimată înainte de război de aproximativ 2.000 de locuitori, era plină de viață înainte de începerea conflictului.


Dar acum doar o mână de locuitori au rămas în sat.

Un mall din Harkov a fost distrus de bombardamente

Bombardamentele rusești au lovit un mall din Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, marți, 7 iunie.

O înregistrare video Reuters a arătat cum intrarea unui supermarket din interiorul mall-ului a fost complet distrusă, cu mormane de moloz pe jos în apropiere.

Mai multe bunuri erau împrăștiate pe podea în interiorul supermarketului.

Managerul supermarketului, Svitlana Diulina, a declarat că nimeni nu a fost rănit.

Harkov, în estul Ucrainei, s-a confruntat cu bombardamente intense în primele două luni ale războiului, în timp ce luptele se desfășurau în apropierea periferiei sale, dar situația din oraș s-a calmat oarecum în ultimele săptămâni, pe măsură ce forțele rusești s-au retras din regiune.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:52

Fostul președinte brazilian Bolsonaro, pe aeroportul din Florida, se întoarce în Brazilia

Fostul președinte brazilian Jair Bolsonaro s-a aflat miercuri (29 martie) pe aeroportul internațional din Orlando, Florida, pentru întoarcerea sa în Brazilia, după mai bine...

Becali a găsit „antrenor” pentru FCSB. Cine va sta pe banca vicecampioanei

FCSB a numit un nou antrenor cu Licență Pro, după plecarea lui Leo Strizu. Alegerea lui Gigi Becali este Elias Charalambous, un tehnician cipriot...
00:01:04

Poliție: Două elicoptere Black Hawk s-au prăbușit și au fost găsite în Kentucky

Poliția chemată la locul accidentului de elicopter, miercuri (29 martie) noaptea, a găsit epava a două elicoptere militare Black Hawk în regiunea Trigg, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă