24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternaționalMotivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza, relatează Sky News, potrivit jurnalul.ro.

Melanie Ward, director executiv al organizației Medical Aid for Palestinians, a declarat pentru Sky News că Israelul a respins pături din cauza faptului că sunt verzi, printre alte refuzuri.

„Am văzut cu ochii mei o serie de articole care au fost respinse de armata israeliană, presupus din motive de securitate, printre care o cutie mare de cârje… un aparat de anestezie, am văzut un aparat cu raze X respins”, a spus ea.

„Am văzut truse de prim ajutor, înălbitor, un scaun cu rotile, toate aceste tipuri de articole. Nu există nicio scuză pentru respingerea acestora. Acesta este genul de situație în care încercăm să oferim ajutor”, a mai spus Ward.

VIDEO. Netanyahu: “Israelul nu dorește să facă rău civililor din Gaza”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă (2 decembrie) că Israelul continuă să lucreze în coordonare cu SUA și organizațiile internaționale pentru a defini “zone sigure” pentru civilii din Gaza.

“Acest lucru este important, deoarece nu dorim să facem rău populației”, a declarat Netanyahu într-o conferință de presă la Tel Aviv. “Avem o dorință foarte puternică de a face rău Hamas”.

Netanyahu a vorbit după ce vicepreședintele american Kamala Harris a declarat că prea mulți palestinieni nevinovați au fost uciși în Gaza, în timp ce avioanele de război și artileria israeliană au bombardat enclava sâmbătă, în urma prăbușirii unui armistițiu cu militanții Hamas.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Alertă. Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești

Unul dintre procurorii vedetă din era de glorie a DNA-ului condus de tandemul Laura Codruța Kovesi-Florian Coldea va reveni la „unitatea de elită”...

tbi bank a obţinut un profit net de 11,3 milioane euro în primul trimestru din acest an, cu aproape 40% mai mult decât în...

tbi bank anunţă că a obţinut un profit net de 11,3 milioane euro în primul trimestru din acest an, cu aproape 40% mai mult...

LIVE UPDATE Ciolacu și Erdogan concluzie dureroasă: În Gaza ne confruntăm cu o tragedie

Am discutat cu președintele Recep Tayyip Erdogan situația din Orientul Mijlociu și suntem de acord că în Gaza ne confruntăm cu o tragedie, spune...
Ultima oră
Pe aceeași temă