13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăPoliticăMoțiunea simplă a USR împotriva ministrului Mediului a picat

Moțiunea simplă a USR împotriva ministrului Mediului a picat

Deputații au respins luni moțiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Mediului, Tanczos Barna.

Au fost înregistrate 186 de voturi împotrivă, 83 pentru și o abținere.

„PSD, PNL și UDMR au votat împotriva moțiunii depuse de USR împotriva ministrului UDMR al Mediului, Tanczos Barna. O victorie în Parlament pentru mafia lemnului și gunoiului”, a fost reacția celor de la USR.

Moțiunea intitulată „Amar de mediu. Ministrul Tanczos Barna trebuie să plece cât încă mai avem păduri de apărat” fusese semnată de 54 de deputați USR, conform jurnalul.ro.

În motivarea USR pentru moțiunea simplă împotriva ministrului Mediului, Tanczos Barna, se atacă mafia lemnului

USR susține că ministrul Tanczos Barna ar proteja mafia lemnului și, din acest motiv, va depune o moțiune împotriva lui.

Anunțul despre viitoarea moțiune contra ministrului Mediului l-a făcut președintele USR, Cătălin Drulă.

„Vedem că această guvernare PSD – PNL – UDMR este în cârdăşie cu mafia lemnului, iar domnul Tanczos Barna a executat în cel mai evident stil mafiot un inspector şef al Gărzii de Mediu Timişoara, care a deranjat interesele PSD şi PNL pentru mafia lemnului. A fost demis. Pentru asta îl vom chema în faţa Parlamentului şi îi vom cere să explice ceea ce pare sa fie un jurământ de sânge făcut cu PSD şi PNL pentru a proteja mafia pădurilor”, a declarat Cătălin Drulă.

Amintim că fostul comisar general al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, provenea din USR. El avea rang de secretar de stat. Comisarul general Berceanu a fost demis de premierul Cîțu (PNL) în septembrie 2021, după ce USR a ieșit de la guvernare.

Octavian Berceanu spunea că, doar sub conducerea lui, comisarii de mediu au fost feriți de presiuni politice.

„Sunt nişte oameni, nişte comisari care până la mine au lucrat sub presiune politică. Au trebuit să ia decizii de control sub presiune politică. La mine, această presiune s-a oprit total. Din 20.000 de controale care au fost făcute în cele şase luni în care am fost la Garda de Mediu, nu a existat nicio intervenţie politică din partea mea care să se răsfrângă peste comisari şi în deciziile lor. De aceea au apărut şi rezultatele extraordinar de bune”, declara Octavian Berceanu.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă