1.4 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăSportFotbalMohamed Salah, cel mai mare jucător African din toate timpurile ?

Mohamed Salah, cel mai mare jucător African din toate timpurile ?

Cupa Africii pe Națiuni este în curs de desfășurare, cu superstaruri globale precum Riyad Mahrez, Sadio Mane și Edouard Mendy. Este un turneu care va oferi cu siguranță o mulțime de senzații tari și dezvăluiri în Camerun. Cu toate acestea, nu există nicio îndoială cu privire la “actorul“ principal al competiției, Mohamed Salah, notează Euronews.

Statisticile spectaculoase ale lui Salah

Salah are în prezent 16 goluri în Premier League, cu 6 mai multe decât cel mai apropiat concurent al său, în timp ce Sebastian Haller și Robert Lewandowski au mai multe goluri în Liga Campionilor. Egipteanul are 9 pase decisive în Premier League în acest sezon, împărțind primul loc cu coechipierul Trent Alexander-Arnold și, poate cel mai impresionant, a marcat peste 20 de goluri în ultimele cinci sezoane.

Salah este principalul om al lui Liverpool, dar valoarea pentru țara lui merge și mai departe. Prezentatorul de televiziune egiptean, Shima Saber, a declarat pentru Football Now: „Cu siguranță este un caz unic. Este băiatul nostru. El este un model grozav care a muncit din greu pentru a-și atinge obiectivele. Suntem extrem de mândri că avem un astfel de model.”

Ar trebui să fie Mo Salah considerat cel mai mare fotbalist african al tuturor timpurilor? Această întrebare este dezbătută în episodul din această săptămână din Football Now, în preajma celui mai mare turneu de pe continent.

Fotbalul în Africa

Sportul a început în Africa la sfârșitul secolului al XIX-lea. 100 de ani mai târziu, Confederația Africană de Fotbal, cunoscută și sub numele de CAF, a fost fondată de Sudan, Egipt, Africa de Sud și Etiopia. Atunc a avut loc inaugurarea turneului Cupei Africii pe Națiuni.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Extinderea Canalului Suez se va termina în iulie 2023

Un proiect de extindere a unor părți ale Canalului Suez este de așteptat să fie finalizat după doi ani de lucrări, în iulie 2023,...

Semestrul al doilea al anului școlar 2021 – 2022, din 17 ianuarie

Semestrul al doilea al anului școlar 2021 – 2022 începe mâine. Acesta va avea 20 de săptămâni, scrie Agerpres. Structura anului școlar Primul semestru s-a încheiat...

Djokovic a pierdut apelul și este obligat să plece din Australia

Djokovic a pierdut apelul și este obligat să plece din Australia, anunță, duminică, presa internațională. Decizia finală a Justiției din Australia s-a luat duminică, 16...
Ultima oră
Pe aceeași temă