25.4 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalMoarte subită la Beijing a ambasadorului Germaniei în China

Moarte subită la Beijing a ambasadorului Germaniei în China

Un fost consilier de politică externă al cancelarului Angela Merkel, a murit brusc, la mai puţin de două săptămâni de la preluarea funcţiei de ambasador al Germaniei în China.

Jan Hecker, în vârstă de 54 de ani, îşi preluase funcţia pe 24 august. Cauza morţii nu a fost încă confirmată.

„Deplâng pierderea unui consilier cu profundă umanitate şi o expertiză profesională remarcabilă”, a declarat Angela Merkel prin intermediul purtătorului ei de cuvânt.

Şi China a transmis condoleanţe.

„Suntem şocaţi să aflăm despre moartea subită a ambasadorului Hecker, care a lucrat activ pentru a promova relaţiile China-Germania de când şi-a preluat postul”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de externe, Wang Wenbin.

China va oferi asistenţă familiei lui Hecker şi ambasadei, a adăugat el.

Steagurile Germaniei şi ale Uniunii Europene au fost coborâte la ambasada germană de la Beijing.

Hecker a fost văzut ultima dată în public vineri, când a găzduit un eveniment despre artistul german Joseph Beuys. Era „fericit şi arăta bine” a declarat un invitat la eveniment.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Liviu Pop: Admiterea în colegii, discriminare

Introducerea examenului de admitere în colegiile naționale, așa cum prevede proiectul Legii învățământului preuniversitar, reprezintă o discriminare a elevilor, apreciază fostul ministru al Educației...

Negoiță, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care este acuzat de abuz...

Românii care au credite și nu-și mai pot plăti ratele pot cere ajutor la ANPC

Persoanele aflate în dificultate financiară pot găsi sprijin la ANPC, prin Direcția de Insolvență a Persoanelor Fizice, anunță instituția într-un comunicat de presă. Astfel,...
Ultima oră
Pe aceeași temă