-0.1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSocialEvenimentMinistrul Muncii începe negocierile cu sindicatele din Educație, apoi cu cele din...

Ministrul Muncii începe negocierile cu sindicatele din Educație, apoi cu cele din Sănătate

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că începe luni, 29 mai, negocierile cu sindicatele din Educație.

În aceeași zi, se va desfășura și o primă discuție cu sindicatele din Sănătate.

Prima întâlnire începe la ora 14 iar a doua este programată de la ora 16. Ministrul Muncii a precizat că începe discuțiile pornind de la revendicările Sindicatelor. Întrebat de jurnaliști dacă este dispus să majoreze salariile, ministrul Muncii a părut pesimist. “Întotdeauna bani nu sunt dar noi trebuie să găsim bani”, a răspuns ministrul Budăi.

Înainte să intre la negocieri cu sindicatele, ministrul Budăi partipase la o întâlnire cu Nicolae Ciucă și cu Marcel Ciolacu.

Sindicatele din Educație ceruseră inițial o majorare a salariilor cadrelor didactice cu 30 la sută. Ulterior, solicitarea a fost redusă la doar 25 la sută. Concret, Sindicatele cer ca salariul unui profesor debutant să fie mărit la circa 4000 de lei.

În replică, Guvernul a susținut că orice majorare salarială se poate acorda doar prin viitoarea Lege a salarizării. Această lege ar urma să intre în vigoare la data de 1 septembrie 2023.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:28

Fostul lider din Peru, Alberto Fujimori, a fost eliberat din închisoare după 16 ani

Fostul președinte peruan Alberto Fujimori, care ispășește o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru încălcarea drepturilor omului, în timpul deceniului lui de...

GALERIE FOTO. A fost Miss Canada și acum „defilează” pe terenul de golf

Sara Michelle Winter, fosta câștigătoare a concursului de frumusețe Miss Canada, a decis să abandoneze defilările pe podiumurile de modă și să devină sportivă...

Crește tensiunea dintre Venezuela și Guyana legat de regiunea Essequibo

Comunitatea internaţională este îngrijorată de tensiunea tot mai mare dintre Venezuela şi Guyana în legătură cu Essequibo, regiune bogată în petrol aflată în dispută...
Ultima oră
Pe aceeași temă