28.9 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaMinistrul de externe din Germania: Nu avem tabuuri privind armele pentru Ucraina

Ministrul de externe din Germania: Nu avem tabuuri privind armele pentru Ucraina

Ministrul de externe din Germania spune că țara sa nu are tabuuri când vine vorba de a livra armele necesare pentru Ucraina.

Nu există tabuuri pentru Germania când vine vorba de armamentul necesar Ucrainei, a declarat ministrul german de externe, Annalena Baerbock.

Vorbind la Tallinn, Baerbock a spus că însăși armata germană se confruntă cu o lipsă de truse pentru misiunile actuale, iar Germania poate face donații din vechi truse sovietice făcute de aliați.

Germania afirmă că nu are tabuuri privind armele ce ar ajunge în Ucraina, dând exemplu vehiculele blindate

„Am subliniat ieri că nu există tabuuri pentru noi în ceea ce privește vehiculele blindate și alte arme”, a spus ea reporterilor la o conferință de presă, conform Reuters.

„ Nu am investit în trecut atât de mulți bani pe cât au făcut alții în propria lor armată. De aceea avem diferite părți ale armatei noastre cu stocuri care nu sunt complete”, a adăugat ea.

Aceste declarații au avut loc în a doua zi a unui tur al statelor baltice, dar Baerbock a răspuns și la criticile aliaților și comentatorilor cu privire la aparenta tărăgănare a Germaniei în livrarea armamentului de care Kievul spune că are nevoie pentru a evita atacurile rusești.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă