37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoMiniștrii Apărării din România și Polonia conduc o reuniune B9, la Varșovia

Miniștrii Apărării din România și Polonia conduc o reuniune B9, la Varșovia

Miniștrii Apărării din România și Polonia, Angel Tîlvăr și Mariusz Błaszczak, conduc o reuniune B9 care se desfășoară în ziua de 26 aprilie 2023 la Varșovia.

Activitatea reprezintă o oportunitate pentru armonizarea pozițiilor statelor B9 de pe flancul estic al Alianţei, în vederea promovării și reflectării intereselor comune de securitate pe agenda aliată, inclusiv în perspectiva Summit-ului NATO de la Vilnius”, anunță un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN) al României.

„De asemenea, vor fi abordate atât aspecte privind actualele provocări de securitate generate de ultimele evoluţii ale războiului din Ucraina și implicațiile în plan regional și euroatlantic, cât și necesitatea continuării sprijinirii celor mai vulnerabili parteneri din regiune, supuși unor amenințări hibride din partea Rusiei, respectiv Republica Moldova, Georgia, Bosnia și Herțegovina”, precizează MApN.

Formatul B9 (București 9) îi are drept inițiatori pe președinții României și Poloniei. La mijlocul anului 2022, cei doi șefi de stat, Klaus Iohannis și Andrzej Duda, au condus, împreună, un summit B9 la București.

De asemenea, la finalul lunii martie 2023, miniștrii Angel Tîlvăr și Mariusz Błaszczak s-au întâlnit la București. Ministrul polon venise la București cu prilejul ședinței comune a guvernelor României și Poloniei.

În perioada 11 – 12 iulie 2023 urmează să se desfășoare un Summit NATO la Vilnius (Lituania).

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă