14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalMinistrul de interne francez vede Rusia principalul inamic al Franței

Ministrul de interne francez vede Rusia principalul inamic al Franței

“Rusia este astăzi principalul inamic” al Franţei “în războiul informaţional, de agresivitate pe teritoriu”, a susţinut marţi ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Vorbind în faţa unei comisii a Senatului cu privire la creşterea actelor antisemite, ministrul de Interne, care a menţionat “ingerenţe străine”, a adăugat: “Prima ameninţare este o ameninţare rusă. Fără îndoială”.

Darmanin a revenit la cazul inscripţiilor cu steaua lui David apărute pe clădiri din regiunea pariziană şi din Paris în octombrie 2023 şi a reafirmat că este rezultatul “proxy” (intermediari) ruşi, considerând aceasta un tip de ingerinţă.

“Este o formă de spionaj 2.0, 3.0 şi pe care trebuie să o combatem pentru că cel mai rău este să nu cunoaştem originea acestor atacuri pe care le suferim pe teritoriul nostru”, a adăugat ministrul.

Săptămâna trecută, o sursă apropiată dosarului a declarat pentru AFP că această operaţiune cu steaua lui David, inscripţionată pe clădiri din Paris, a fost condusă de serviciile de securitate ruse (FSB), confirmând informaţii din ziarul Le Monde.

În acest caz, un cuplu din Republica Moldova a fost arestat, iar presupusul organizator, un om de afaceri moldovean pro-rus, a fost identificat.

Macron vede posibilă trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu ar trebui “exclusă” în viitor, considerând totuşi că, în această etapă, “nu există un consens” pentru această ipoteză, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

“Nu există astăzi un consens pentru a trimite în mod oficial, asumat şi aprobat, trupe terestre. Dar în dinamică, nimic nu trebuie exclus. Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câştiga acest război”, a explicat preşedintele francez la finalul unei conferinţe internaţionale în sprijinul Ucrainei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

România vrea să fie partener cu Qatar și cu SUA pentru restabilirea păcii în Orientul Mijlociu

România vrea să fie partener cu SUA și cu statul Qatar pentru a obține restabilirea păcii în Orientul Mijlociu, a declarat premierul Marcel Ciolacu,...

ACAROM: Producția de mașini din România a crescut cu peste 7% la început de an

Producţia naţională de automobile a crescut, în primele trei luni ale acestui an, cu 7,1%, până la 152.912 de unităţi, comparativ cu acelaşi interval...
Ultima oră
Pe aceeași temă