10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMacron vede posibilă trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina

Macron vede posibilă trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu ar trebui “exclusă” în viitor, considerând totuşi că, în această etapă, “nu există un consens” pentru această ipoteză, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

“Nu există astăzi un consens pentru a trimite în mod oficial, asumat şi aprobat, trupe terestre. Dar în dinamică, nimic nu trebuie exclus. Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câştiga acest război”, a explicat preşedintele francez la finalul unei conferinţe internaţionale în sprijinul Ucrainei.

Totodată, preşedintele francez a anunţat că aliaţii Ucrainei vor crea o coaliţie pentru a livra Ucrainei rachete cu rază medie şi lungă de acţiune.

S-a decis “crearea unei coaliţii pentru lovituri la distanţă şi, prin urmare, rachete şi bombe cu rază medie şi lungă de acţiune”, a anunţat Emmanuel Macron la încheierea conferinţei.

Macron are intenția să ajungă în Ucraina până la jumătatea lui martie

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, “are toată intenţia de a merge în Ucraina până la jumătatea lui martie”, a subliniat luni anturajul său, după ce reţelele sociale ruseşti au transmis zvonuri despre un atac planificat în timpul vizitei, scrie AFP, preluat de agerpres.ro.

“Nu au existat niciodată probleme de securitate în calendarul vizitei. Această problemă nu s-a pus niciodată”, a dat asigurări pentru AFP anturajul şefului statului.

Potrivit unei înregistrări video atribuită France 24 difuzată pe reţelele ruseşti, dar denunţată drept un “fake” de canalul de informaţii, şeful statului şi-ar fi anulat călătoria după detectarea de către “serviciile secrete franceze” a unui plan de “asasinat” împotriva sa.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

DIICOT a reținut doi suspecți la Pitești, pentru trafic de droguri

La data de 16 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au luat măsura...

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă