10.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSportFotbalMessi nu se oprește! Argentinianul, gata să participe și la CM 2026

Messi nu se oprește! Argentinianul, gata să participe și la CM 2026

Lionel Messi și-a exprimat dorința de a participa la Cupa Mondială de fotbal din 2026 și a subliniat că acesta ar fi un obiectiv important pentru el. Cu toate acestea, fotbalistul argentinian recunoaște că va fi dificil să ajungă la acea competiție, care va avea loc în Statele Unite, Mexic și Canada, întrucât va avea peste trei ani și jumătate la momentul respectiv.

“Voi ajunge la o vârstă!”

“Singurul lucru la care mă gândesc astăzi este să ajung la Copa America”, competiţie care va avea loc în vara viitoare în SUA şi pe care Argentina a câştigat-o în 2021, a spus Messi (36 de ani), potrivit Agerpres.

“După aceea, timpul va spune dacă voi fi sau nu la Mondialul din 2026”, a subliniat căpitanul selecţionatei “albiceleste” într-un interviu acordat postului de televiziune Star+. “Voi ajunge la o vârstă (39 de ani) care, îmi mod normal, nu mi-ar permite să joc la Cupa Mondială”, a adăugat singurul fotbalist din istorie care a cucerit de opt ori trofeul Balonul de Aur.

“Am spus deja că nu credeam că voi fi acolo şi părea că mă voi retrage după ultima Cupa Mondială, dar este exact invers. Acum vreau să fiu acolo mai mult ca niciodată”, a precizat Messi, care a condus Argentina la câştigarea celui de-al treilea titlu mondial din istoria sa în urmă cu un an, în Qatar.

“Nu mă gândesc la Cupa Mondială şi nu spun 100% ca nu voi fi acolo, pentru că orice se poate întâmpla. Din cauza vârstei mele, cel mai normal ar fi să nu fiu acolo. Însă vom vedea cât de departe voi putea merge. Poate vom avea rezultate bune la Copa America şi totul va decurge aşa cum trebuie pentru a continua. Sau poate nu. În mod realist, va fi dificil”, a conchis decarul argentinian, care joacă în prezent la echipa Inter Miami din Major League Soccer.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...

Vize gratis pentru America. Nu pentru toată lumea, însă

Guvernul intenționează să plătească pentru câteva zeci de mii de bugetari vizele de turism și de afaceri pentru America. Măsura se încadrează în...
Ultima oră
Pe aceeași temă