15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăCoronavirusMedicamentele necesare celor infectați COVID-19, mai precis Tocilizumab și Kineret, ajung în...

Medicamentele necesare celor infectați COVID-19, mai precis Tocilizumab și Kineret, ajung în spitale

Ministerul Sănătății asigură aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare pacienților infectați COVID-19, fiind vorba de Tocilizumab și Kineret. Cele 50.000 de cutii de Molnupiravir au fost distribuite în peste 200 de centre de evaluare și spitale care tratează pacienți cu COVID-19.

Ministrul Sănătății, prof.univ.dr. Alexandru Rafila a aprobat, luni, distribuția unei noi tranșe de medicamente pentru tratamentul pacienților infectați cu SARS-CoV-2, care cuprinde 1.500 de flacoane de 400 mg Tocilizumab și peste 48.600 de doze de Kineret, conform jurnalul.ro.

Medicamentele pentru tratarea COVID-19, Tocilizumab și Kineret, vor ajunge în peste 300 de unități sanitare

Medicamentele vor fi distribuite în aproximativ 300 de unități sanitare care tratează pacienți cu COVID-19, cu forme medii și grave de boală.

Cele 50.000 de cutii de Molnupiravir achiziționate de către Ministerul Sănătății au fost distribuite în peste 200 de centre de evaluare și spitale care tratează pacienți cu COVID-19.

Molnupiravir este primul medicament specific anti-COVID-19 aprobat pentru persoanele cu risc de a dezvolta o formă severă de COVID-19.

Ministerul Sănătății a anunțat la începutul lui noiembrie că distribuie o nouă tranșă de medicamente ca Remdesivir, Tocilizumab și Favipiravir pentru tratarea Sars-Cov-2 în acele spitale care au în tratament pacienți infectați cu acest virus.

Este vorba despre 5.191 de flacoane de Remdesivir de 100 mg care vor ajunge în 72 de spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2 cu forme medii de boală.

Criteriile de repartizare au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare.

De asemenea, Ministerul Sănătății anunță că a semnat cu furnizorul un contract pentru 1.500 de flacoane de 80 mg și 40 de flacoane de 200 mg de Tocilizumab.

DSP-urile vor fi cele care vor distribui dozele de medicamente pentru pacienții cu Sars-Cov-2 aflați în spitale

Direcțiile de sănătate publică vor putea începe să ridice de marți medicamentul din depozitele Unifarm pentru ca, mai apoi, să îl repartizeze spitalelor care tratează pacienți cu forme medii și severe de boală.

De asemenea, un număr de 48.500 de cutii de Favipiravir vor ajunge în 279 de spitale, în urma semnării contractului de donație dintre Ministerul Sănătății și Terapia SA Cluj Napoca, potrivit jurnalul.ro.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...
Ultima oră
Pe aceeași temă