-0.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusTratamentul la Covid-19 cu Remdesivir a ajuns la 98 de spitale din...

Tratamentul la Covid-19 cu Remdesivir a ajuns la 98 de spitale din țară

O nouă tranșă de Remdesivir a fost distribuită, prin Ministerul Sănătății, în spitalele care tratează pacienți infectați cu SARS-Cov-2. 98 de spitale din toată țara au primit medicamentul pentru tratarea pacienților cu forme medii de COVID-19.

Tranșa conține 5.692 de flacoane de Remdesivir 100 mg din cele 24.160 de flacoane achiziționate printr-un contract subsecvent în urma acordului-cadru încheiat de Comisia Europeană cu firma producătoare pentru statele membre.

Medicamentul a fost distribuit în 98 spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2, cu forme medii de boală.

Criteriile de repartizare a medicamentului au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare, precizează Ministerul Sănătății, conform hotnews.ro.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:14

O balenă cu cioc, eșuată în apele grecești, a fost salvată în ultimul moment

Mai multe persoane au încercat, vineri, să salveze o balenă cu cioc care a apărut în apele grecești, dar a eșuat în apropierea unei...

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
Ultima oră
Pe aceeași temă