9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialMarcel Ciolacu i-a cerut ministrului Educației să continue ancheta la școala „...

Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Educației să continue ancheta la școala „ Nicolae Titulescu” până la găsirea tuturor vinovaților

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut, joi, ministrului Educaţiei, Ligia Deca, continuarea anchetei de la şcoala “Nicolae Titulescu” şi găsirea tuturor vinovaţilor, inclusiv cei din administraţia de sector, care au redus paza în şcoli, potrivit agerpres.ro.

“Să continuăm ancheta de la şcoala ‘Nicolae Titulescu’ până la capăt şi să vedem întregul lanţ al vinovaţilor, inclusiv cei din administraţia de sector, care au redus paza în şcoli, iar azi anunţă că închid cu totul primăria”, a spus premierul, în debutul şedinţei de Guvern.

Joi, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local Sector 1, reprezentanţii Asociaţiei de Părinţi de la Şcoala “Nicolae Titulescu” au cerut soluţii de creştere a siguranţei în unitatea de învăţământ. Preşedinta asociaţiei de părinţi a atras atenţia asupra “creşterii violenţei” în unitatea de învăţământ şi a solicitat asigurarea unor servicii de pază corespunzătoare, prin suplimentarea numărului de agenţi cu cel puţin cinci persoane.

Viceprimarul PNL Ramona Porumb i-a reproşat primarului Clotilde Armand că a redus numărul paznicilor în şcolile din Sectorul 1.

“Până în acest mandat, paza, punctual discutăm de ‘Nicolae Titulescu’, nu a fost niciodată asigurată de un singur paznic. De ce tocmai în acest mandat, pe siguranţa copiilor noştri, s-a trezit doamna primar să facă economie?”, a întrebat aceasta.

Consilierul local PSD Cristian Tudose a declarat că situaţia de la şcoala gimnazială “Nicolae Titulescu” a fost generată după anul 2021, când Clotilde Armand a decis desfiinţarea Direcţiei de învăţământ.

Pe de altă parte, viceprimarul USR Oliver Păiuşi a cerut să nu mai fie scoşi din Consiliile de administraţie ale şcolilor reprezentanţii USR şi PMP.

Tot joi, edilul Clotilde Armand a anunţat că Primăria Sectorului 1 va fi închisă din cauza consilierilor locali PNL şi PSD care ar fi alocat bani prevăzuţi pentru funcţionarea instituţiei pentru Catedrala Mântuirii.

“Registratura va fi închisă şi serviciile publice la fel. Primăria nu mai are cum să funcţioneze fără buget. Un lucru extrem de grav şi fără precedent. Pentru ceea ce a făcut PNL PSD am depus deja o plângere penală săptămâna trecută. Este interzis în lege să opreşti serviciul public. (…) De astăzi nu vom mai avea internet în instituţie. De săptămâna trecută nu avem pază. Vom închide Primăria”, a scris Armand, joi, pe Facebook.

Dosare, demisii și suspiciuni, la Școala Titulescu. Surse: Pe camere nu se poate observa minorul intrând în toaletă, la data violului declarat

Numeroase suspiciuni planează asupra cazului de la Școala Gimnazială “Nicolae Titulescu” din Capitală, unde părinții unui elev acuză că minorul ar fi fost violat, în repetate rânduri, de către alți doi copii.

Parchetul a deschis un dosar, după acuzațiile de viol de la Școala “Nicolae Titulescu”, minorul despre care părinții susțin că ar fi victimă fiind deja intervievat de anchetatori.

Poliția a ridicat înregistrările video de pe camerele de supraveghere, acestea urmând să fie analizate de procurori.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă