16.8 C
București
marți, 17 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirus„Maratonul vaccinării pentru viață”. Când are loc și unde ne imunizăm anti...

„Maratonul vaccinării pentru viață”. Când are loc și unde ne imunizăm anti Covid

„Maratonul vaccinării pentru viață” va fi organizat în București, unul dintre orașele în care incidența numărului de cazuri de îmbolnăvire cu Covid este foarte mare și crește de la o zi la alta. Anunțul a fost făcut miercuri de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19, care a transmis un comunicat de presă.

„Maratonul vaccinării pentru viață”. Organizatori. Program. 

Autoritățile au declarat încă de acum câteva zile că se lucrează intens la organizarea unui nou maraton al vaccinării în Capitală. Miercuri, anunțul a devenit oficial. Astfel, „Maratonul vaccinării pentru viață” va fi organizat de CNCAV împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, DSP București, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Primăria Generală a Capitalei și Ministerul Culturii. 

Perioada de desfășurare este programată începând de vineri, 22 octombrie și până luni, 25 octombrie, iar imunizarea se va efectua în 6 centre din București. 

Centre de imunizare în București

Începând de vineri, 22 octombrie, ora 8.00, toate cele 4 tipuri de vaccin sunt disponibile populației, prin intermediul celor 49 fluxuri de vaccinare deschise în aceste centre, după cum urmează:

▪ Sector 1: RomExpo (B-dul Mărășești 65-67) – 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen);

▪ Sector 2: Circul Metropolitan (Aleea Circului, nr.15) – 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca);

Sector 3: Biblioteca Națională (B-dul Unirii, nr.22) – 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen);

▪ Sector 4: Palatul Copiilor (B-dul Tineretului, nr.53) – 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen);

Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei (Strada Progresului 151-171) – 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen);

Sector 6: Clubul Seniorilor

Personalul din cele 6 centre de vaccinare va fi suplimentat cu voluntari, inclusiv studenți la medicina militară, iar programul va fi non-stop. Lansarea oficială va avea loc vineri, 22 octombrie, începând cu ora 12.00, la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor, din sectorul 4.

Cine se poate vaccina la maratonul de la București 

Evenimentul este dedicat tuturor celor care doresc să se imunizeze împotriva virusului, inclusiv femeilor gravide. Practic, oricine dorește  poate primi doza 1, rapelul sau doza a treia (booster). 

Procesul de vaccinare pentru persoanele planificate în aceste zile prin intermediul platformei electronice se va desfășura în regim normal, conform programărilor deja existente.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Macron mută decisiv pentru alegerile parlamentare: Elisabeth Borne, noul premier al Franței

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a nominalizat-o pe Elisabeth Borne, actualul ministru al Muncii, pentru funcţia de premier, în contextul remanierii decise după scrutinul prezidenţial...

Zece persoane au fost ucise în bombardamente în orașul Severodonețk din estul Ucrainei

Cel puţin zece persoane au fost ucise în bombardamente ruse asupra oraşului Severodonețk, în estul Ucrainei, aproape înconjurat de forţele Moscovei, a anunţat luni...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 33: peste 260 de luptători din țara vecină, evacuați din Azovstal

264 de luptători ucraineni, dintre care 53 răniţi, au fost evacuaţi seara trecută din oţelăria Azovstal, a anunţat ministrul adjunct al Apărării din țara...
Ultima oră
Pe aceeași temă