5.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021
AcasăCoronavirus„Maratonul vaccinării pentru viață”. Când are loc și unde ne imunizăm anti...

„Maratonul vaccinării pentru viață”. Când are loc și unde ne imunizăm anti Covid

„Maratonul vaccinării pentru viață” va fi organizat în București, unul dintre orașele în care incidența numărului de cazuri de îmbolnăvire cu Covid este foarte mare și crește de la o zi la alta. Anunțul a fost făcut miercuri de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19, care a transmis un comunicat de presă.

„Maratonul vaccinării pentru viață”. Organizatori. Program. 

Autoritățile au declarat încă de acum câteva zile că se lucrează intens la organizarea unui nou maraton al vaccinării în Capitală. Miercuri, anunțul a devenit oficial. Astfel, „Maratonul vaccinării pentru viață” va fi organizat de CNCAV împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, DSP București, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Primăria Generală a Capitalei și Ministerul Culturii. 

Perioada de desfășurare este programată începând de vineri, 22 octombrie și până luni, 25 octombrie, iar imunizarea se va efectua în 6 centre din București. 

Centre de imunizare în București

Începând de vineri, 22 octombrie, ora 8.00, toate cele 4 tipuri de vaccin sunt disponibile populației, prin intermediul celor 49 fluxuri de vaccinare deschise în aceste centre, după cum urmează:

▪ Sector 1: RomExpo (B-dul Mărășești 65-67) – 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen);

▪ Sector 2: Circul Metropolitan (Aleea Circului, nr.15) – 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca);

Sector 3: Biblioteca Națională (B-dul Unirii, nr.22) – 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen);

▪ Sector 4: Palatul Copiilor (B-dul Tineretului, nr.53) – 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen);

Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei (Strada Progresului 151-171) – 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen);

Sector 6: Clubul Seniorilor

Personalul din cele 6 centre de vaccinare va fi suplimentat cu voluntari, inclusiv studenți la medicina militară, iar programul va fi non-stop. Lansarea oficială va avea loc vineri, 22 octombrie, începând cu ora 12.00, la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor, din sectorul 4.

Cine se poate vaccina la maratonul de la București 

Evenimentul este dedicat tuturor celor care doresc să se imunizeze împotriva virusului, inclusiv femeilor gravide. Practic, oricine dorește  poate primi doza 1, rapelul sau doza a treia (booster). 

Procesul de vaccinare pentru persoanele planificate în aceste zile prin intermediul platformei electronice se va desfășura în regim normal, conform programărilor deja existente.

Cele mai citite

Atria Urban Resort a vândut 75% din apartamentele construite în faza 2-a

Atria Urban Resort, complexul rezidenţial construit în vecinătatea Lacului Străuleşti, în baza parteneriatului dintre EVERGENT Investments - Cityring Property și dezvoltat de Cityring Development,...
00:03:13

António Guterres, Secretar General, Organizația Națiunilor Unite: „Poporul Africii nu poate fi acuzat pentru nivelul imoral de scăzut al vaccinărilor pe care le au...

Vorbind alături de președintele Comisiei Uniunii Africane (AUC), Moussa Faki Mahamat, secretarul general a spus: „Poporul Africii nu poate fi acuzat pentru nivelul imoral...

Vicepreședintele PNL, Alin Nica: „Anghel Saligny” şi CNI vor fi gestionate de reprezentanţi ai PNL

Fiind întrebat de ce pleacă primarii din PNL, vicepreședintele PNL Alin Nica a declarat, recent că atât programul guvernamental Anghel Saligny cât şi Compania...
Ultima oră
Pe aceeași temă