9.1 C
București
joi, 23 martie 2023
AcasăȘtirile zileiMaia Sandu cere comunității internaționale să crească presiunile asupra Rusiei

Maia Sandu cere comunității internaționale să crească presiunile asupra Rusiei

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a cerut luni comunității internaționale să își sporească presiunile asupra Rusiei pentru a opri războiul.

Maia Sandu a condamnat luni atacurile repetate ale Rusiei asupra cetățenilor, facilităților civile și infrastructurii critice din Ucraina.

„Comunitatea internațională ar trebui să își consolideze presiunea asupra Rusiei pentru a opri războiul. Numai astfel putem pune capăt suferinței și pierderii de vieți omenești”, a scris pe Twitter președintele Republicii Moldova, potrivit jurnalul.ro.

Maia Sandu cere comunității internaționale să crească presiunile asupra Rusiei, după ce noi perturbații au apărut în sistemul energetic

Și premierul Natalia Gavrilița a condamnat luni atacurile din Ucraina și a spus că Moldelectrica a anunțat despre perturbații în sistemul energetic care ar putea duce la posibile deconectări.

„Vă rugăm să urmați recomandările organelor abilitate și să rămâneți în siguranță. Atât eu, cât și colegii mei depunem toate eforturile ca să ținem situația sub control și să nu admitem riscuri pentru pentru oamenii noștri. Condamn cu fermitate aceste atacuri brutale asupra unor ținte civile din Ucraina și reiterez deplina noastră solidaritate cu poporul ucrainean în aceste clipe grele”, a spus Gavrilița.

Luni, o rachetă a fost descoperită într-o livadă din apropierea orașului Briceni, din Republica Moldova.

Rusia „ a tăiat lumina” la Chișinău, dar se reaprinde flacăra Unirii

Rusia a bombardat instalațiile și centralele electrice din Ucraina, lăsând fără curent electric capitala Chișinău, dar și alte zone din Republica Moldova, dependentă de rețelele energetice din țara vecină, aflată în război cu regimul de la Kremlin, de două ori în luna noiembrie, dar paradoxal, aici, se reaprinde flacăra Unirii cu România.

Republica Moldova a fost afectată de pene masive de curent, inclusiv în capitala Chişinău, în urma atacurilor ruseşti asupra sistemului energetic ucrainean, la care este conectată în data de 23 noiembrie 2022.

Era a doua oară când Republica Moldova rămânea fără electricitate din 15 noiembrie, când Rusia a efectuat cel mai intens atac asupra reţelei ucrainene de la începutul campaniei sale militare în februarie.

Astfel, la 15 noiembrie, una din liniile Isaccea – Vulcăneşti s-a deconectat în mod automat în urma bombardamentelor ruseşti, iar mai multe regiuni ale republicii au rămas fără curent electric.

Maia Sandu a subliniat atunci, în data de 23 noiembrie, pe contul său de Facebook că ”nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă în întuneric şi frig şi ucide intenţionat” oameni nevinovaţi, spun cei de la ziare.com.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cei mai mulți angajatori oferă majorări salariale peste 10% în 2023

Majorarea salariilor continuă să se afle pe lista de priorități a angajatorilor și în 2023. Potrivit celui mai recent sondaj derulat de eJobs România, ale...
00:00:55

Protestatarii și poliția se ciocnesc la Paris, în timp ce demonstrațiile continuă

Protestatarii au declanșat focuri de lumină și artificii în timp ce poliția a încercat să-i împrăștie cu gaze lacrimogene la Paris marți (21 martie),...

Boloş aruncă bomba despre modificarea PNRR

România are ca termen data de 30 aprilie pentru transmiterea către Comisia Europeană a documentelor finale privind modificarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă