2.1 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomePoliticăLudovic Orban depune plângere la poliție contra protestatarilor AUR care l-au agresat

Ludovic Orban depune plângere la poliție contra protestatarilor AUR care l-au agresat

Deputatul Ludovic Orban, fost premier al României, a anunțat că va depune plângere la poliție împotriva protestatarilor care l-au agresat la mitingul inițiat de partidul AUR, la data de 11 mai 2023.

Este vorba de mitingul neautorizat care s-a desfășurat în curtea Palatului Parlamentului și în jurul incintei Palatului Parlamentului. Deputatul Orban a fost agresat în timp ce încerca să intre în sediul Camerei Deputaților.

“Luni dimineața voi depune plângere la poliție contra celor care m-au agresat. Nu o fac din ranchiună personală. O fac pentru că violența nu poate fi tolerată în societate. Pentru că nu pot accepta ca, prin nepedepsirea celor care au fost violenți, să fie încurajată proliferarea acestor comportamente antisociale. Orice om ar putea deveni victima unor astfel de agresiuni”, a anunțat Ludovic Orban într-un mesaj postat pe facebook.

Mesajul a fost postat la data de 12 mai 2023. Ziua de luni, la care se referă Orban, ar fi cea de 15 mai 2023.

După incidentele din zona Palatului Parlamentului, Jandarmeria Română a transmis un comunicat în care susținea că jandarmii i-au propus lui Orban să fie transportat cu o autospecială a jandarmilor dar că Orban ar fi refuzat această ofertă. Orban, însă, susține că jandarmii nu i-au făcut o asemenea propunere. În momentul în care a fost agresat, Orban se deplasa pe jos, în exteriorul curții Palatului Parlamentului. El încercase inițial să intre, ca de obicei, pe la intrarea dinspre Camera Deputaților însă jandarmii aflați de pază i-au indicat să intre pe la Senat.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Păcatele lui Kissinger

„Despre morți numai de bine” – ne îndeamnă un vechi obicei creștin. Ca unii care i-am lăudat lui Henry Kissinger abilitățile diplomatice, în strategia...
Ultima oră
Pe aceeași temă