13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăUn deputat dezvăluie cum a fost agresat Orban. Jandarmii i-ar fi interzis...

Un deputat dezvăluie cum a fost agresat Orban. Jandarmii i-ar fi interzis accesul pe una dintre porțile Parlamentului și a fost nevoit să ocolească pe jos, printre protestatari

Deputatul Alexandru Kocsis a dezvăluit cum s-a ajuns să fie agresat Orban, fostul premier al României, la protestul violent care s-a desfășurat, miercuri, în jurul Palatului Parlamentului.

Deputatul Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei, a fost insultat și agresat fizic în zona Palatului Parlamentului, în timp ce încerca să intre în sediul Camerei Deputaților.

Deputatul Kocsis precizează că Ludovic Orban obișnuiește să circule cu metroul și apoi să meargă pe jos spre Parlament, traversând parcul Izvor.

“Intrarea pe care o folosim cu toţii, deputaţi sau angajaţi ai Camerei Deputaţilor, este cea dinspre Parcul Izvor, cu indicativele S1 şi S2. Astăzi, acea poartă era ȋnchisă, la propriu, şi păzită de un dispozitiv de jandarmi. În afara porţii, cateva sute de protestatari #AUR ȋmpărţiţi ȋn mai multe grupuri, ca să acopere o lungime mai mare, probabil şi mai multe porţi de intrare şi ieşire.

Absolut niciun parlamentar din Forţa Forța Dreptei nu a fost anunţat că astăzi nu se mai face intrarea pe la S1 sau S2. Ceilalţi, cumva, au fost anunţaţi, deoarece parcarea care ȋn mod obişnuit este plină, astăzi era goală.

Când Ludovic Orban a ajuns la poartă, a cerut să fie lăsat să intre. I s-a transmis că accesul nu se face pe acolo şi a fost ȋndrumat către poarta C1, intrarea de la Senat. Pentru a ajunge la C1 ar fi trebuit să treacă printre sute de protestatari furioşi. A cerut să se ia legătura cu şeful de dispozitiv şi să i se permită accesul, aceea fiind intrarea zilnică către Camera Deputaţilor şi a fost refuzat. Este o minciună că i s-ar fi propus “folosirea autospecialei jandarmeriei pentru deplasarea în siguranţă către o altă intrare” şi ar fi refuzat. Refuza sigur, dar nu s-au făcut astfel de propuneri. Doar a fost ȋndrumat să se deplaseze către altă intrare, cea a senatorilor.

A trecut prin primul grup de protestatari fără incidente. După al doilea grup, câţiva protestatari au ȋnceput să ȋl apostrofeze şi să se ţină după el. La acel moment, câţiva jandarmi care au intuit pericolul au părăsit dispozitivul şi l-au flancat pentru a-l proteja (profesioniști). La un moment dat a fost observat de deputaţii AUR care se aflau acolo pentru a agita mulţimea şi pentru a instiga, iar cei din jurul său au devenit deodată foarte agresivi. Lovituri ȋn tibie, ȋn coaste, scuipat, ȋnjurat, fără că golanii respectivi să aibe habar de ce, care este poziţia lui Ludovic Orban sau a parlamentarilor Forţa Dreptei faţă de legile pentru care indivizii respectivi susţineau că veniseră să protesteze”, precizează deputatul Kocsis.

Deputatul Kocsis precizează că un singur parlamentar AUR, Antonio Andrusceac, a intervenit pentru a încerca să-l protejeze pe Ludovic Orban.

Fostul premier Orban anunțase, chiar miercuri, că a fost agresat de protestatari. De asemenea, un deputat UDMR a declarat că a fost agresat și că, în spatele lui, s-a strigat “Luați-i gâtul”.

Jandarmeria Română a transmis ulterior un comunicat. Comunicatul susține că deputatului Orban i s-a propus pentru deplasare o autospecială a Jandarmeriei, dar că Orban a refuzat.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă