19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăPoliticăLucian Romașcanu spune că PSD și PNL ar putea merge cu candidați...

Lucian Romașcanu spune că PSD și PNL ar putea merge cu candidați separați la Primăria Capitalei. „Bucureştiul este un oraş atipic”

PSD şi PNL ar putea să meargă cu candidaţi separaţi în alegerile pentru Primăria Capitalei, iar o decizie în acest sens urmează să fie luată joi, a anunțat luni seară purtătorul de cuvând al PSD, Lucian Romașcanu.

„Noi avem acum 51 şi ceva la sută vot pentru lista comună PSD -PNL la europarlamentare, lucru care nu se întâmplă în ceea ce priveşte candidaţii la alegerile locale. E complicat. Bucureştiul este un oraş atipic. Se pare că numele şi, în general, performanţa administrativă este văzută altfel de către cei care decid să meargă la vot şi atunci direcţia este aceea de a ne gândi la un drum fiecare cu candidatul propriu.(…) Acum, pentru PSD, Gabriela Firea este numele care se califică pentru această situaţie”, a declarat Romaşcanu, la postul de televiziune Digi 24.

El a explicat că acest lucru rezultă şi din sondaje. „Dacă mergem înspre această candidatură a fiecărui partid, probabil că Gabriela Firea este cea mai calificată să ocupe această poziţie”, a mai adăugat Romaşcanu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a mai spus că vor fi făcute analize de către specialişti, iar decizia finală va fi luată joi. „Este o direcţie de explorat, sondajele sunt foarte stufoase, avem şi din partea noastră şi din partea PNL făcute şi atunci este o analiză care trebuie făcută de către specialişti, joi cred că avem decizia finală că timpul trece şi nu trece în favoarea noastră”, a mai spus Romaşcanu.

El a spus că decizia finală se va lua după ce vor fi analizate toate cifrele.

„În privinţa Capitalei este o direcţie la care ne uităm cu atenţie în acest moment, iar după ce terminăm de analizat toate cifrele şi este extrem de stufos chestionarul şi peisajul politic este foarte stufos în acest moment, cu domnul Nicuşor care stă incredibil pentru mine, dar bine în sondaje, cu domnul Piedone… Sunt foarte multe variabile pe care nu le aveam la momentul la care am decis să facem construcţia şi atunci trebuie să le cântărim foarte bine pentru că trebuie să avem candidat câştigător şi dacă direcţia este să avem candidaţi separaţi, vom merge aşa”, a adăugat Lucian Romaşcanu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a arătat că tot joi se va lua decizia şi în privinţa candidaţilor la sectoarele Bucureştiului. „La sectoare tot joi se iau deciziile pentru că urmează să ne vină şi cifrele pentru sectoare şi vom decide atunci ce se va întâmpla. Cred că următoarea coaliţie va avea loc joi”, a mai spus senatorul Lucian Romaşcanu. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....

Florinel Coman, după derby-ul cu Rapid: „Ar trebui să ne intereseze doar diferenţa față de locul doi. Vom sărbători la Sfântu Gheorghe”

La finalul derby-ului cu Rapid, încheiat la egalitate, scor 2-2, Florinel Coman a declarat că este mai puţin important că FCSB nu a reuşit...

Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbușit. Șapte persoane sunt date dispărute

Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbușit în mare în timpul unui exercițiu de antrenament, iar mai mulți membri ai echipajului aflați la bord...
Ultima oră
Pe aceeași temă