23 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeȘtirile zileiLondonezii sunt furioși în timp ce premierul Truss se agață de putere

Londonezii sunt furioși în timp ce premierul Truss se agață de putere

Londonezii i-au cerut miercuri (19 octombrie) primului ministru Liz Truss să demisioneze, în timp ce ea încerca cu disperare să-și reafirme autoritatea asupra structurilor tot mai încordate ale Partidului Conservator, agățându-se de putere, pe fondul unor semnale tot mai mari conform cărora se pune la cale un scenariu pentru a o înlătura.

Funcționarul public pensionar John Friedman, rezidenta londoneză Juliet Mills și asistenta stomatologică Donna Leech au dat verdictul.

Truss încearcă să-și mențină sprijinul în cadrul partidului după ce a fost forțată să renunțe la un plan vast de reducere a impozitelor, ceea ce a determinat unii parlamentari conservatori să solicite înlocuirea ei ca lider la doar câteva săptămâni după preluarea mandatului.

Londonezii îi cer lui Liz Truss să renunțe la putere, pe fondul prăbușirii Partidului Conservator în sondaje

„ Este doar o mizerie, una după alta, și ea trebuie să schimbe totul și ea pare că este isterică. Trebuie să mă uit la știri și să râd pentru că nu-mi vine să cred ce face”, a spus o tânără de 58 de ani, asistenta stomatologică Donna Leach, potrivit Reuters.

Sondajele de opinie arată cum conservatorii sunt cu aproximativ 30 de puncte în spatele principalului partid de opoziție, Partidul Laburist, iar propriile ei evaluări sunt o calamitate.

Retrospectiva londonezilor asupra funeraliilor reginei

Marți, 20 septembrie, Londra revenea la normal, încet, încet, după mai bine de 10 zile de doliu în urma trecerii în neființă a reginei Elisabeta a II-a.

În timp ce muncitorii au dat jos ultimele garduri care mărgineau Mall-ul cu o zi înainte, oamenii au spus că ceremoniile au fost prilejul pentru ei de a „merge mai departe” și de a trece peste această tragedie.

În tot centrul Londrei, mulțimi mari s-au adunat luni (19 septembrie) pentru a-și prezenta omagiile regretatei regine, în timp ce aceasta mergea pe ultimul său drum de la Westminster la Windsor.

Unii au pus la îndoială amploarea și impactul comemorărilor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un bărbat și-a dat foc în Centrul Vechi din Capitală – Polițiștii au reușit să-l salveze în ultima clipă

Au fost momente dramatice în Centrul Vechi al Capitalei după ce un bărbat și-a dat foc. Polițiștii aflați în apropiere au reușit să...

Românii, apetit pentru vizitarea orașelor din țară

Potrivit platformei hoteliere online Travelminit, 45% dintre rezervările efectuate pentru acest sezon au fost făcute într-un oraș mare din România, semn că turiștii își...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies