18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăȘtirile zileiLocuitorii din Herson nu sunt deranjați de focul încrucișat intens

Locuitorii din Herson nu sunt deranjați de focul încrucișat intens

Locuitorii care trăiesc de-a lungul râului Nipru, în regiunea Herson din Ucraina, au declarat luni (21 noiembrie) că nu sunt deranjați de focul încrucișat intens dintre forțele ucrainene și ruse.


Zeci de locuitori de pe malul râului au stat luni la coadă la casa unui antreprenor local pentru a primi rații gratuite de apă potabilă filtrată.


„ Ei trag, dar ce putem face? Ei trag, iar noi suportăm. Doar cei care sunt speriați au fugit, iar cei fără teamă au rămas”, a spus Marina Zhdanova, rezidentă și pensionară, în vârstă de 67 de ani, imediat după ce a primit o porție de apă filtrată.

Locuitorii din Herson s-au obișnuit cu focul încrucișat dintre forțele armate ucraine și cele ruse, chiar și după retragerea rușilor de pe malul vestic al Niprului


Artem Suvorov, care locuiește și el pe malul râului, a spus că a fost speriat de explozii, dar el și familia lui „s-au obișnuit deja”, potrivit Reuters.


Hersonul a fost ocupat de forțele ruse timp de aproape nouă luni, după care forțele ruse s-au retras în partea de est a râului Nipru, unde rămân în controlul unei mari părți a regiunii Herson. Orașul Herson a fost recucerit de Ucraina pe 11 noiembrie.

Ucraina condamnă ferm expulzările forțate de locuitori din regiunile Zaporojie și Herson

Ucraina condamnă ferm expulzările de locuitori ai regiunilor Zaporojie şi Herson, unde Rusia recurge la ”deplasări în masă forţate”, a declarat joi Ministerul de Externe ucrainean, potrivit AFP.

”Administraţia de ocupaţie rusă a început deplasările de masă forţate ale locuitorilor” regiunii Herson, mai ales în Skadovsk şi Kahovka, către Crimeea sau către Rusia, a afirmat diplomaţia ucraineană într-un comunicat, potrivit agerpres.ro.

Ucraina nu e de acord cu expulzările de locuitori din regiunile Zaporojie și Herson, armata fiind într-o puternică contraofensivă acolo

În luna septembrie, armata ucraineană a lansat o contraofensivă în Herson prin care încearcă mai întâi să taie comunicaţiile trupelor ruse care au trecut Niprul. Forţele ucrainene au distrus deja podurile de peste Nipru, forţându-le pe cele ruse să apeleze la pontoane şi alte improvizaţii pentru a-şi aproviziona soldaţii.

Autoritățile proruse din Herson cer civililor să evacueze „imediat” capitala regiunii

Autoritățile proruse din regiunea Herson anexată de Rusia din sudul Ucrainei le-au cerut sâmbătă civililor să părăsească „imediat” capitala regiunii, oraşul Herson, în faţa avansului forţelor Kievului, relatează AFP.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă