17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăLiderul PMP Buzău nu-l mai vrea pe Diaconescu președinte al formațiunii

Liderul PMP Buzău nu-l mai vrea pe Diaconescu președinte al formațiunii

Liderul PMP Buzău, Adrian Mocanu, îi cere demisia lui Cristian Diaconescu din funcția de președinte al formațiunii: „Din păcate, formula de conducere încropită după alegerile generale din 2020 nu a răspuns așteptărilor mari pe care membrii PMP le aveau”.

„Partidul Mișcarea Populară trece prin momente dificile, într-un moment în care este nevoie de unitate, strategie politică clară și fermitate la vârful PMP. Din păcate, formula de conducere încropită după alegerile generale din 2020 nu a răspuns așteptărilor mari pe care membrii PMP le aveau, în primul rând, de la domnul președinte Cristian Diaconescu.

Este motivul principal pentru care Buzăul a votat, pe 12 ianuarie, pentru o schimbare radicală la vârful partidului, marcată în cadrul unui Congres, convocat de Colegiul Național al PMP pe 19 februarie 2022”, scrie de Facebook președintele PMP Buzău, Adrian Mocanu.

PMP Buzău vrea demisia lui Cristian Diaconescu, președinte al partidului, din cauza lipsei de realism

El îi cere demisia președintelui partidului, Cristian Diaconescu.

„Dovedind o lipsă de realism pe care nu i-o bănuia nimeni, domnul Cristian Diaconescu a inițiat o campanie mincinoasă de demonizare a majorității filialelor județene ale PMP, nerecunoscand legalitatea evidentă a deciziilor Colegiului Național și adoptând declarații care nu fac bine partidului. De aceea, Filiala Județeană a PMP Buzău cere demisia de urgență a domnului Cristian Diaconescu din funcția de președinte al Partidului Mișcarea Populară și respectarea deciziei statutare de convocare a Congresului PMP pe 19 februarie”, conchide Mocanu.

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a respins, joi, informațiile apărute pe pagina de Facebook a formațiunii, potrivit căreia membrii conducerii au decis organizarea unui congres: „Deciziile de demitere și numire a altor persoane pe loc, cât și așa-zisul Congres anunțat pentru februarie sunt ilegale”.

O parte a conducerii PMP a decis să convoace congresul pentru alegerea unor noi lideri naționali. În partid sunt mai multe tabere care fie doresc să fuzioneze cu PNL, fie doresc să colaboreze cu liberalii, potrivit stiridiaspora.ro.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:30

VIDEO: John Kerry: „Războiul din Ucraina nu trebuie să oprească lupta pentru climă”

John Kerry, senator SUA, a declarat la Forumul Economic Mondial (WEF), că această criza energetică globală provocată de războiul din Ucraina nu trebuie să...
00:01:28

Lloyd Austin: Aproximativ 20 de țări oferă un nou ajutor de securitate Ucrainei

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că aproximativ 20 de țări au anunțat noi pachete de ajutor constând în asistență în materie...

Travelminit.ro: 75% dintre români vor să călătorească mai mult decât înainte de pandemie

75% dintre români și-au exprimat intenția de a călători la fel de mult sau chiar mai mult în următorii ani decât în perioada pre-pandemică....
Ultima oră
Pe aceeași temă