10.5 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaLiderii occidentali cred că Putin ar putea folosi inclusiv ameninţări nucleare şi...

Liderii occidentali cred că Putin ar putea folosi inclusiv ameninţări nucleare şi atacuri cibernetice

Liderii occidentali se pregătesc pentru perspectiva ca Vladimir Putin să folosească “orice mijloace care i-au mai rămas”, inclusiv amenințări nucleare şi atacuri cibernetice, ca răspuns la contraofensiva ucraineană preconizată, relatează The Guardian.

Oficiali britanici prezenţi la reuniunea din Japonia a miniştrilor de externe din G7 au declarat că se aşteaptă ca Rusia să riposteze, iar Occidentul “trebuie să fie pregătit” pentru tactici extreme, în încercarea ruşilor de a menţine cu cuceririle de pe teritoriul ucrainean, conform news.ro.

Putin ar putea recurge la amenințări nucleare dacă forțele ruse s-ar afla cât mai curând în defensivă

La Moscova pare să existe o recunoaştere a faptului că forţele ruse s-ar putea afla în curând în defensivă în Ucraina, după ce propria ofensivă de iarnă pare să nu fi avut rezultatele scontate. Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a declarat luna trecută că Moscova este pregătită de contraofensiva ucraineană, avertizând că ţara sa va folosi “absolut orice armă” dacă Kievul va încerca să recucerească Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014.

Retorica nucleară a Rusiei i-a unit pe miniştrii G7, care au emis o declaraţie după reuniunea lor de două ore, de luni, în care au condamnat ameninţările ca fiind “inacceptabile” şi au criticat planul lui Putin de a desfăşura arme nucleare tactice în Belarus.

Amenințare teribilă din partea lui Putin: „Statele Unite au folosit arme nucleare, au creat un precedent”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a introdus o amenințare teribilă în cel mai recent discurs, susținând că Statele Unite sunt prima țară care a folosit arme nucleare, iar prin această decizie militară „au creat un precedent”.

Cu alte cuvinte, dacă Statele Unite au folosit arme nucleare, și alte țări au dreptul să folosească. Aluzia lui Putin se leagă, evident, de războiul pe care Rusia îl poartă în Ucraina, război în cadrul căruia Rusia ar fi capabilă să lanseze o rachetă nucleară.

„Statele Unite sunt singura țară din lume care a folosit de două ori arme nucleare, distrugând orașele japoneze Hiroshima și Nagasaki. Și pentru că veni vorba, au creat un precedent.
Permiteți-mi să vă reamintesc, de asemenea, că, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Statele Unite, împreună cu britanicii, au transformat Dresda, Hamburg, Köln și multe alte orașe germane în ruine fără nicio necesitate militară. Și asta s-a făcut în mod demonstrativ, repet, fără nici o necesitate militară. A existat un singur scop: la fel ca în cazul bombardamentelor nucleare din Japonia, să intimideze atât țara noastră, cât și întreaga lume”, a susținut președintele Putin.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:33

VIDEO. Un activist perturbă prezentarea de modă a Victoriei Beckham

Activiștii pentru drepturile animalelor de la PETA au perturbat defilarea Victoriei Beckham la Paris. Un activist a sărit pe podium printre modele și a afișat...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...

Săptămâna viitoare este organizată simularea Bacalaureatului. CALENDARUL

Simularea examenelor naționale din anul școlar 2023 - 2024, organizată de Ministerul Educaţiei (ME), continuă în săptămâna  4 - 7 martie, cu probele scrise din cadrul Bacalaureatului (pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă