32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaAmenințare teribilă din partea lui Putin: "Statele Unite au folosit arme nucleare,...

Amenințare teribilă din partea lui Putin: „Statele Unite au folosit arme nucleare, au creat un precedent”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a introdus o amenințare teribilă în cel mai recent discurs, susținând că Statele Unite sunt prima țară care a folosit arme nucleare, iar prin această decizie militară „au creat un precedent”.

Cu alte cuvinte, dacă Statele Unite au folosit arme nucleare, și alte țări au dreptul să folosească. Aluzia lui Putin se leagă, evident, de războiul pe care Rusia îl poartă în Ucraina, război în cadrul căruia Rusia ar fi capabilă să lanseze o rachetă nucleară.

„Statele Unite sunt singura țară din lume care a folosit de două ori arme nucleare, distrugând orașele japoneze Hiroshima și Nagasaki. Și pentru că veni vorba, au creat un precedent.
Permiteți-mi să vă reamintesc, de asemenea, că, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Statele Unite, împreună cu britanicii, au transformat Dresda, Hamburg, Köln și multe alte orașe germane în ruine fără nicio necesitate militară. Și asta s-a făcut în mod demonstrativ, repet, fără nici o necesitate militară. A existat un singur scop: la fel ca în cazul bombardamentelor nucleare din Japonia, să intimideze atât țara noastră, cât și întreaga lume”, a susținut președintele Putin.

Este de remarcat intenția liderului rus de a provoca divergențe între SUA și Germania.

Rusia consideră că și ea are dreptul să folosească arme nucleare

Liderul de la Kremlin a lansat acest mesaj în cadrul ceremoniei de recunoaștere a „unirii” cu Rusia a celor patru regiuni din Ucraina. Este vorba de așa-zisele „Republici Populare” Donețk și Lugansk precum și de regiunile Herson și Zaporojie. Interesant este faptul că regiunea Zaporojie nici măcar nu e controlată de Rusia.

La câteva ore după discursul președintelui Putin, surse occidentale anunțau că au remarcat deplasarea unui submarin nuclear al Rusiei.

Din discursul președintelui Putin, un alt element interesant este că liderul Rusiei critică acordul de la Belovejskaia Pușcia, din anul 1991. Este vorba de acordul care a recunoscut desființarea URSS. Acordul fusese semnat de președinții Rusiei, Belarus și Ucrainei la data de 8 decembrie 1991.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă