16.8 C
București
marți, 17 mai 2022
AcasăPoliticăCriza politicăLider USR: Doar PNL poate reface coaliția

Lider USR: Doar PNL poate reface coaliția

Când PNL nu va mai negocia cu PSD și va invita USR la masa negocierilor, coaliția s-ar putea reface, spune deputatul Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR.

Moșteanu a spus, miercuri, într-o conferință de presă, că USR nu a fost invitată la refacerea coaliției.

„USR nu a primit până acum nicio invitație din partea PNL și UDMR de a se așeza la masă pentru refacerea coaliției.

Decizia publică a PNL este aceea de a căuta susținere pentru un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă.

Asta este decizia comunicată de PNL și de președintele PNL și de liderii PNL. Acest lucru a fost comunicat public în nenumărate rânduri.

În momentul în care PNL va decide în forurile statutare că dorește refacerea coaliției și nu mai negociază cu PSD, atunci ne putem întâlni.

Bineînțeles ne vom întâlni și ne așezăm repede la masă să vedem cum putem reface această coaliție”, a spus Ionuț Moșteanu, conform jurnalul.ro.

E nevoie de calm și liniște pentru a se reface coaliția

Potrivit acestuia, pentru refacerea coaliției este nevoie „de o discuție așezată, de o negociere în tihnă, de liniște” pentru a așeza lucrurile în coaliție.

Moșteanu a mai spus că trebuie stabilit un calendar de reforme, un mod de funcționare în coaliție și de luare a deciziilor.

„Am învățat niște lucruri în lunile astea și am văzut ce nu a funcționat. Dar nu suntem acolo încă (la refacerea coaliției – n.r.). În momentul acesta PNL trebuie să decidă: ori cu USR, ori cu PSD. Noi așteptăm un semn”, a mai spus purtătorul de cuvânt al USR.

Acesta le transmite celor din PNL că decizia este la ei, „însă trebuie să fie o decizie clară și asumată” pentru a reconstrui coaliția.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Macron mută decisiv pentru alegerile parlamentare: Elisabeth Borne, noul premier al Franței

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a nominalizat-o pe Elisabeth Borne, actualul ministru al Muncii, pentru funcţia de premier, în contextul remanierii decise după scrutinul prezidenţial...
00:00:41

Vicepreședintele SUA Kamala Harris sosește în Emiratele Arabe Unite(EAU) unde se întâlnește cu noul lider

Vicepreședintele SUA Kamala Harris și o delegație de înalți oficiali au sosit luni la Abu Dhabi pentru a-și oferi condoleanțele după moartea conducătorului din...

Zece persoane au fost ucise în bombardamente în orașul Severodonețk din estul Ucrainei

Cel puţin zece persoane au fost ucise în bombardamente ruse asupra oraşului Severodonețk, în estul Ucrainei, aproape înconjurat de forţele Moscovei, a anunţat luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă