0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăPoliticăCriza politicăLider USR: Doar PNL poate reface coaliția

Lider USR: Doar PNL poate reface coaliția

Când PNL nu va mai negocia cu PSD și va invita USR la masa negocierilor, coaliția s-ar putea reface, spune deputatul Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR.

Moșteanu a spus, miercuri, într-o conferință de presă, că USR nu a fost invitată la refacerea coaliției.

„USR nu a primit până acum nicio invitație din partea PNL și UDMR de a se așeza la masă pentru refacerea coaliției.

Decizia publică a PNL este aceea de a căuta susținere pentru un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă.

Asta este decizia comunicată de PNL și de președintele PNL și de liderii PNL. Acest lucru a fost comunicat public în nenumărate rânduri.

În momentul în care PNL va decide în forurile statutare că dorește refacerea coaliției și nu mai negociază cu PSD, atunci ne putem întâlni.

Bineînțeles ne vom întâlni și ne așezăm repede la masă să vedem cum putem reface această coaliție”, a spus Ionuț Moșteanu, conform jurnalul.ro.

E nevoie de calm și liniște pentru a se reface coaliția

Potrivit acestuia, pentru refacerea coaliției este nevoie „de o discuție așezată, de o negociere în tihnă, de liniște” pentru a așeza lucrurile în coaliție.

Moșteanu a mai spus că trebuie stabilit un calendar de reforme, un mod de funcționare în coaliție și de luare a deciziilor.

„Am învățat niște lucruri în lunile astea și am văzut ce nu a funcționat. Dar nu suntem acolo încă (la refacerea coaliției – n.r.). În momentul acesta PNL trebuie să decidă: ori cu USR, ori cu PSD. Noi așteptăm un semn”, a mai spus purtătorul de cuvânt al USR.

Acesta le transmite celor din PNL că decizia este la ei, „însă trebuie să fie o decizie clară și asumată” pentru a reconstrui coaliția.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. S-a ocupat de partea de comunicare a instituției Avocatului Poporului, în calitate de consilier al Avocatului Poporului, în perioada februarie 2015- iulie 2019. Este absolvent și licențiat al trei facultăți: Facultatea de Fizică, Facultatea de Automatizări, Facultatea de Drept, ultima fiind terminată în iulie 2021. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă