12 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăPoliticăCriza politicăCîțu insistă pentru un guvern minoritar, doar cu PNL și UDMR

Cîțu insistă pentru un guvern minoritar, doar cu PNL și UDMR

Cîțu insistă pentru un guvern minoritar, doar cu PNL și UDMR, dar cere PSD și USR să susțină acest guvern în Parlament.

„Mandatul PNL este pentru un guvern minoritar, PNL – UDMR”, a declarat, marți dimineață, Florin Cîțu, președintele PNL.

„PNL a făcut o concesie majoră, e momentul ca și cei de la PSD și USR să facă această concesie”, a subliniat Florin Cîțu. Cîțu se referă la faptul că PNL a propus în locul lui un alt premier, adică pe Nicolae Ciucă. În opinia lui Cîțu, faptul că n-a mai fost propus el ca premier reprezintă o „concesie majoră”.

Cîțu insistă pentru un guvern minoritar

Florin Cîțu, în calitate de președinte PNL, a subliniat, marți, că Nicolae Ciucă este membru PNL. Cu alte cuvinte, Ciucă este în subordinea lui. Cîțu a respins astfel ideea că Nicolae Ciucă ar avea dreptul să aducă în guvern miniștri de la PSD sau USR.

Neoficial, apăruse informația că președintele Iohannis l-ar fi împuternicit pe premierul Ciucă să coopteze la guvernare PSD sau USR.

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, își continuă negocierile cu PSD și USR în această săptămână. Scopul negocierilor e să obțină sprijin parlamentar pentru guvernul condus de el. PSD s-a declarat dispus să susțină acest guvern. În schimb, PSD cere ca programul de guvernare să includă zece puncte formulate de PSD.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Nevaccinații pot asista la parada militară

Nevaccinații pot asista la parada militară dedicată Zilei Naționale a României, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat. După cum se știe, în ziua de...

Loteria vaccinării. Care sunt numerele selectate

Loteria vaccinării. A noua extragere săptămânală la Loteria de vaccinare şi a doua extragere lunară, cu un premiu de 300.000 de lei, au loc...

Campionii la rugby ai României sunt blocați în Africa de Sud

Campionii la rugby ai României sunt blocați în Africa de Sud, din cauza pandemiei de Covid. Din Africa de Sud trebuie repatriați 39 de români,...
Ultima oră
Pe aceeași temă