11.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021

Liberalul Cosmin Şandru, urmărit penal pentru dare de mită

Deputatul liberal Cosmin Șandru este urmărit penal de DNA pentru că ar fi promis funcţii pentru apropiaţii altui parlamentar, dacă nu se prezintă la votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. În dosar este vizat şi directorul general al Societăţii de Transport Public Timişoara.

Cosmin Şandru, urmărit penal pentru 

DNA anunţă, joi, că procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspecţii   

ŞANDRU COSMIN, deputat în Parlamentul României, şi  BITEA NICOLAE-FLORIN, director general al Societăţii de Transport Public Timişoara, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea infracţiunii de dare de mită.

Ce scrie în comunicatul transmis de procurori

”La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea de cenzură iniţiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecţii Şandru Cosmin şi Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiaţi în posturi de conducere a unor instituţii publice”, a transmis, joi, DNA, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a explicat că, pentru a beneficia de această ”favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea menţionată mai sus”, a mai transmis DNA.  

Georg
George Simion a acuzat PNL de corupție la DNA

George Simion acuză PNL de mită și șantaj

Co-preşedintele AUR, George Simion, a anunţat, în 4 octombrie, că parlamentarii formaţiunii au depus la DNA o plângere penală, în care îi acuză pe liberalii din tabăra lui Florin Cîţu de şantaj şi corupţie la nivel înalt, după ce fi încercat să le cumpere votul, la moțiunea de cenzură.

Ultima oră
Pe aceeași temă