1.8 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeInternaționalLaburiștii australieni se pregătesc de guvernare: Cine este liderul lor Anthony Albanese?

Laburiștii australieni se pregătesc de guvernare: Cine este liderul lor Anthony Albanese?

Laburiștii australieni și liderul lor, Anthony Albanese, care va fi viitorul prim-ministru al Australiei, ei câștigând alegerile de sâmbătă, după nouă ani de guvernare conservatoare, se pregătesc de guvernare scrie BBC.

Anthony Albanese, unul dintre cei mai longevivi politicieni din țară, le-a promis alegătorilor „schimbare sigură”, după ce l-a descris pe fostul premier conservator Scott Morrison drept „cel mai dezbinător pe care l-am văzut vreodată”.

Într-o ţară afectată de inundaţii, incendii şi secetă din ce în ce mai gravă, laburiştii promit să facă mai mult pentru mediu.

Peste 17 milioane de australieni au fost așteptați la urne, sâmbătă, pentru alegerea unui nou parlament și formarea altui guvern, conform digi24.ro.

Votul este obligatoriu în Australia şi cei care se abţin riscă o amendă de 20 de dolari australieni (13 euro).

Responsabilii electorali au schimbat regulile în ultimul moment pentru a permite mai multor persoane pozitive cu COVID-19 să voteze prin telefon, în acest prim scrutin federal de la începutul pandemiei.

Laburiștii australieni vor da un premier, în persoana lui Anthony Albanese, crescut în locuinţe sociale de o mamă singură

După pandemia, care a văzut statele australiene izolate unele de altele şi oraşele divizate prin închideri stricte, promovarea unităţii este o prioritate absolută pentru noul lider, Anthony Albanese, zis și Albo.

„Vreau să îi aduc pe australieni împreună. Vreau să caut scopul nostru comun şi să promovez unitatea şi optimismul, nu frica şi diviziunea”, a declarat el într-un discurs de victorie sâmbătă seara, relatează BBC.

Albanese şi-a câştigat o reputaţie de apărător al sistemului de sănătate gratuit din Australia, de avocat al comunităţii LGBT, de republican şi de fan pasionat al ligii de rugby, potrivit spotmedia.ro.

În vârstă de 59 de ani, poreclit Albo, a fost crescut în locuinţe sociale de o mamă singură, cu o pensie de invaliditate. El a citat deseori educaţia sa ca fiind fundamentul convingerilor sale progresiste.

Primul din familie care a terminat școala

Albanese a crezut că tatăl său a murit înainte de a se naşte, dar în adolescenţă a aflat că mama sa a rămas de fapt însărcinată cu un bărbat căsătorit în timp ce a călătorit în Europa.

Trei decenii mai târziu, a dat de urma lui Carlo Albanese, zburând în Italia pentru a-şi întâlni pentru prima dată tatăl şi fraţii vitregi.

Albanese a declarat că mama sa, Maryanne Ellery, a fost hotărâtă să se asigure că el a avut şansele pe care ea nu le-a avut niciodată. Cu sprijinul ei, el a devenit primul din familia sa care a terminat şcoala şi a mers la universitate.

Crearea unei lumi mai bune pentru propriul său fiu, Nathan, este sursa de inspiraţie din spatele vieţii sale publice.

A intrat de tânăr în politică

Albanese a fost un stâlp al Partidului Laburist încă de la vârsta de 20 de ani.

El a lucrat atât în politica federală, cât şi în cea de stat, înainte de a fi ales, la împlinirea vârstei de 33 de ani, într-un colegiu din centrul oraşului Sydney, în 1996.

În 2007, când laburiştii au ajuns la putere sub conducerea lui Kevin Rudd, Albanese a devenit ministru al infrastructurii şi transporturilor.

Albanese a fost o voce importantă a facţiunii de stânga a Partidului Laburist, dar de când a devenit lider s-a poziţionat mai mult spre centru.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă